Edzőtáboron innen, mandulaműtéten túl

Kovács SaroltaTudta, hogy műtét lesz a vége, de azt hitte, ráér a szezon végén. Nem ért rá. Az öttusázó Kovács Saroltának a hazai Európa-bajnokság után kés alá kellett feküdnie – megműtötték a manduláját.

Ennek már két és fél hete, Saci azóta visszanyerte az eredeti hangját, s kedden megkapta az engedélyt, hogy elutazhat a válogatottal a franciaországi, magaslati edzőtáborba.
„Moszkvában voltunk egy váltóversenyen, amikor először fájni kezdett a torkom. Kiderült, hogy tályog van a mandulámon. Akkor antibiotikummal visszafojtották, s azt mondták, kibírom a szezon végéig, nem kell műteni. Nem így lett. Az amerikai világkupa-döntőn megint éreztem a fájdalmat, s az Európa-bajnokság előtt egy-két héttel újra. Akkor már tudtam, hogy a fehérvári verseny után muszáj lesz megműteni” – idézte fel a történteket a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Kovács Saci, akinek tehát nem volt más választása.

A doktorok azt mondták, ha felmegy magaslatra, még rosszabb lehet, s nem is lesz ott senki, aki megoldja a problémát. Így azután az Európa-bajnokság után Kovács Sarolta kés alá feküdt, s bár a műtét utáni első tíz nap pokoli volt számára, utána hirtelen és gyorsan kezdett javulni.

„Tíz napig nagyon szenvedtem, nem gondoltam, hogy ez ennyire tud fájni. Néhány napja azonban javulni kezdtem, visszaállt a hangom az eredetire és már enni is tudok. Nagyon nehéz volt tíz napig semmit sem csinálni, de ezen a héten már finoman elkezdtem edzeni, kedden pedig megkaptam az engedélyt, hogy mehetek az edzőtáborba. Örülök, hogy túl vagyok a műtéten, s bár kiesett majdnem két hét, gőzerővel készülök a szeptemberi világbajnokságra” – nyilatkozta Kovács Saci.

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.