Egy kiskunfélegyházi fiú Madár nyomában

kontreczmark20A nagykanizsai diákolimpia után a Bornemissza Emlékversenyen is a legjobb bunyós lett Kontrecz Márk, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia 63 kilós reménysége.

Egészen kiválóan szerepeltek az eddigi versenyeken a Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendékei. Közülük is kiemelkedik Kontrecz Márk, aki eddigi legsikeresebb szezonját teljesítette eddig: ahol elindult, nemcsak nyert, hanem a torna legjobbjának is megválasztották. A korábbi junior Eb-bronzérmes ökölvívóra nagyon jó hatással van, hogy Erdei Zsolt felügyeli az edzésmunkáját.

A Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendékei máris több remek eredményt értek el az idei korosztályos versenyeken. Az anyaegyesületüktől az akadémiára kerülő bokszolók közül a 63 és a 66 kilóban egyaránt bizonyító, kiskunfélegyházi Kontrecz Márk a Nagykanizsán rendezett „Utánpótláskorú Ökölvívók Olimpián”, illetve a nemrég megrendezett Bornemissza Emlékversenyen lett győztes és elnyerte a legjobb ökölvívó címet.

„Nagyon sokat fejlődtem, amióta itt vagyok, hiszen sokkal jobb körülmények között, kemény edzőpartnerekkel készülhetek a versenyekre. Ez az első ilyen évem, amikor ennyire jól szerepelek a tornákon. Ráadásul, amíg Nagykanizsán 66 kilóban lettem első a diákolimpián, addig a Bornemisszán az eredeti súlycsoportomban, a 63 kilóban győztem. Ebben a kategóriában indulok az őszi Európa-bajnokságon, és úgy érzem, ha komolyan, sérülés nélkül végigcsinálom a felkészülést, akár az aranyat is megnyerhetem” – jelentette ki Márk.

kontreczmark22

A magyar ökölvívás egyik nagy reménysége azt is elárulta, mi hozta ki belőle ezt a nagy formajavulást.

„Nagyon sokat jelent számomra Erdei Zsolt jelenléte. Tőle bármit elfogadok, amit csak mond nekem. Nagyon nagyra tartom sportolóként, edzőként és emberként egyaránt. Az edzésmunkám mellett a tanulmányaimra is odafigyel” – mondta az egyik legtehetségesebb „Madárfióka”, akinek a 2020-as olimpián a bajnoki cím megszerzése a legfőbb célja, majd a pályafutása lezárását követően nagy megtiszteltetésnek tartaná, ha edzőként dolgozhatna a Madárfészek Ökölvívó Akadémián.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.