Egy magyar szumós házaspár, két mérkőzés, egy győzelem

szumo, Makai Erika

A  küzdősportok világeseményének, a World Combat Games-nek a nyitó napján, Szentpéterváron a magyar szumós házaspár, Makai Erika (a képen)  és Libor Dezső is szőnyegre lépett, de egyikük sem jutott tovább a vigaszágról.

A World Combat Games-en Makai Erika az első meccsén, a 16 között kikapott Szvitlana Jaromkától, de mivel az ukrán hölgy bejutott az elődöntőbe, így a magyar versenyző a vigaszágon folytathatta. Makainak azonban ott sem sikerült nyernie, miután vereséget szenvedett az orosz Oleszja Kovalenkótól. Makai szombaton a nyílt kategóriában javíthat, ahol a 32 között az új-zélandi Geneva Jade Webber ellen kezd.

Makai Erika férje, Libor Dezső szintén a nehézsúlyban indult pénteken. Feleségével ellentétben ő győzelemmel kezdett, megverte az amerikai Kelly Leo Gneitinget, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol azonban nem bírt Byambajav Ulamabayarral.

A mongol szumós elődöntőbe jutásával Libor a vigaszágon folytathatta, de ott rögtön kikapott a japán Mutoshi Matsunagától, így kiesett. Libor Dezső a nyílt kategóriában, szombaton a 32 között a brazil Mario Alecandre Frabetti ellen javíthat.

(Forrás: mob.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.