Egy támadás, egy gól – ezzel nyert a Ferencváros Győrben

foci_FTC_Busai, 440(Fotó: MTI)

A Győr szinte végigtámadta a Ferencváros elleni meccset a labdarúgó NB I 4. fordulójában, ám képtelen volt betalálni. A Fradi így egyetlen épkézláb támadásából szerzett szép góllal 1-0-ra nyert. Gyömbér tette be az üres területre a labdát, Böde jól érkezett, lekészítette a labdát a Busainak, aki bevágta a bal alsóba. Ezzel, az első félidő legvégén szerzett góllal nyert a Fradi 1-0-ra.

A Győr az első félidőben is többet támadott, a másodikban aztán egykapuzott. Mindhiába. Varga Roland járt élen a helyzetek elpuskázásában, így szinte természetes, hogy a hajrára ő vesztette fel a fejét. A 85. percben hátulról akarta akasztani Nalepát. Talán el sem találta a lengyel légiós, aki azonban hetek alatt idomult a magyar futball közegéhez, ahelyett, hogy ziccerben nyargalt volna tovább a győri kapu felé, inkább Oscar-díjas alakítással elesett. Andó-Szabó játékvezető vagy „megette” az alakítást, vagy már a szándékot is büntette, mindenesetre kiállította Vargát.

Az ETO-nak még az utolsó pillanatban is volt alkalma az egyenlítésre, de Rudolf nem tudta átvenni a labdát a 16-oson belül.

„Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, mindent megtettek – kezdte értékelését a hazaiak edzője, Horváth Ferenc. – Csak gólt nem rúgtak, s ez döntött. A Ferencváros elvitte, amiért jött, igaz, a beígért támadó focinak nyomát sem láttam, de ezzel nem akarok foglalkozni. Elszenvedtük a harmadik vereségünket, ami nem jó, egyedül az biztató, hogy jól futballozunk.”

„Erőnlétileg még javulni fogunk, s akkor az eredmények is jönnek majd” – így foglalható össze kollégája, Thomas Doll véleménye.

A találkozó rendkívül „színes” volt, a játékvezető egy piros és tíz sárga lapot osztott ki.

NB I, 4. forduló:

Győri ETO–Ferencváros 0-1 (0-1)
Győr, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerző: Busai (45.)
Kiállítva: Varga R. (85.)
Sárga lap: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (80.), Priskin (89.), illetve Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Cukic (81.), Nalepa (84.), Busai (90.)
Győr: Kamenár – Svec (Dudás, 69.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Trajkovic, 81.), Rudolf, Kronaveter (Andric, 54.), Varga R. – Priskin
Ferencváros:Dibusz – Bönig, Mateos, Pavlovic, Nalepa – Gyömbér, Busai – Dilaver, Gera (Havojic, 78.), Nagy D. (Cukic, 65.) – Böde (Lauth, 78.)

(MNO.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.