Egymás ellen Benzema és Ronaldo!

Francia_Vs_PortugalNagy sikerrel indult szeptemberben a megújult Eb-selejtezősorozat, a Nemzetek Csatája a Sport TV-n. A Sport1-en és a Sport2-n csütörtöktől hat napon át 18 válogatott ütközet lesz látható.

A Sport TV csatornáin a Szlovákia – Spanyolország és az Anglia – San Marino találkozókkal kezdődik a 2016-os Eb–selejtezők második és harmadik fordulója, amelyet hat egymást követő nap bonyolítanak le. Ezúttal csütörtöktől-keddig lesz hangos Európa a nemzeti csapatok küzdelmeitől. Németország, Hollandia, Spanyolország, Olaszország és Anglia legjobbjait kétszer is látjuk selejtezni a televízióban az új lebonyolítási rendszernek köszönhetően.

Sőt, Portugália dánok elleni csoportmeccse mellett a franciákkal vívott felkészülési találkozó is képernyőre kerül, méghozzá a C8-on október 11-én. Ezen a mérkőzésen egymás ellen lép pályára a Rel Madrid két sztárjátékosa Karim Benzema és Cristiano Ronaldo.

A 2016-os Eb házigazdájaként Franciaországnak nem kell tétmérkőzéseket játszani, ellenben az I-csoportba besorolták a csapatot, és a hivatalos meccsnapokon így barátságos mérkőzéseket vív az ötös (Albánia, Dánia, Örményország, Portugália, Szerbia) szabadnapos résztvevőivel. Október 11-én az ellenfelek közül papíron legerősebbnek tűnő Portugáliát fogadják a kékek a 2016-os Eb-döntő színhelyéül szolgáló Stade de France-ban, ott debütál tehát Paulo Bento utódja, az új portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos.

„Annak ellenére, hogy ez egy barátságos mérkőzés lesz, igazi presztízscsata is egyben. A franciákat a vb-n a világbajnok állította meg minimális, egygólos különbséggel. Ha pedig egy keretben szerepel többek között Barcelona, Real Madrid és Atlético Madrid játékos is, az feltétlenül kiváló játékerőt képvisel. A portugálokra viszont ráfér a vérfrissítés, talán Fernando Santos elkezd fiatalítani. Van miből meríteni, ezt épp egy Párizsban Istenként tisztelt luzitán, Pauleta mondta nekünk a Grund felsőfokon című műsorban, ő felel ugyanis a portugál korosztályos válogatottakért. A 80 ezer néző kiváló hangulatot varázsol majd, és mivel rengeteg honfitársuk él Franciaországban, a vendégeknek is sok szurkolója lesz a Stade de France-ban” – árulta el a mérkőzés kommentátora, Farkas Norbert.

A meccsválasztás tökéletesen illik a C8 műsorstruktúrájába, megmutat egy rangos mérkőzést, amely a világsztárokkal, többek között Cristiano Ronaldóval, Nanival, Paul Pogbával, Karim Benzemával felálló két csapatnak köszönhetően kiváló népszerűsítése lesz az egész Eb-selejtezősorozatnak.

A két ország csapata legutóbb a 2006-os németországi világbajnokságon játszott egymás ellen. Az elődöntő egyetlen találatát a Real Madridtól abban az évben visszavonuló Zinedine Zidane szerezte büntetőből. Emlékezetes még a 2000-es Eb-elődöntő, amikor hosszabbításban szintén Zidane tizenegyesével nyertek a franciák. A portugálok utoljára 1975-ben tudták legyőzni a gallokat, akkor a franciák kispadján a legendás erdélyi magyar edző Stefan Kovacs ült, akit a kelet-németektől elszenvedett vereség és a belgákkal játszott döntetlen után menesztettek.

A hat nap programja a Sport TV-n és a C8-on

Október 9., csütörtök:

20:30, Szlovákia – Spanyolország, Sport1 HD (élő), kommentátor: Farkas Norbert
20:30, Anglia – San Marino, Sport2 HD (élő), kommentátor: Kassai-Tóth Csaba

Október 10., péntek:

20:30, Hollandia – Kazahsztán, Sport2 HD (élő), kommentátor: Matuz Krisztián
20:45, Olaszország – Azerbajdzsán, Sport1 HD (élő), kommentátor: Fülöp László

Október 11., szombat:

17:45, Skócia – Grúzia, Sport1 HD (élő), kommentátor: Matuz Krisztián

18:00, Örményország – Szerbia, Sport2 HD (élő), kommentátor: Méhes Gábor
20:15, Lengyelország – Németország, Sport1 HD (élő), kommentátor: Fülöp László
20:30, Finnország – Görögország, Sport2 HD (élő), kommentátor: Gyulai Miklós
20:30, Franciaország – Portugália, C8 (élő), kommentátor: Farkas Norbert

Október 12., vasárnap:

00:00, Románia – Magyarország, Sport1 HD, kommentátor: Kassai-Tóth Csaba
17:45, Észtország – Anglia, Sport1 HD (élő), kommentátor: Kassai-Tóth Csaba
17:45, Ausztria – Montenegró, Sport2 HD (élő), kommentátor: Gyulai Miklós
20:15, Luxemburg – Spanyolország, Sport1 HD (élő), kommentátor: Farkas Norbert
20:30, Svédország – Liechtenstein, Sport2 HD (élő), kommentátor: Fülöp László

Október 13., hétfő:

20:30, Málta – Olaszország, Sport1 HD (élő), kommentátor: Farkas Norbert
20:30, Izland – Hollandia, Sport2 HD (élő), kommentátor: Kassai-Tóth Csaba

Október 14., kedd:

20:30, Németország – Írország, Sport1 HD (élő), kommentátor: Méhes Gábor
20:30, Dánia – Portugália, Sport2 HD (élő), kommentátor: Farkas Norbert

Október 15., szerda:

00:00, Feröer-szigetek – Magyarország, Sport1 HD, kommentátor: Fülöp László

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.