Egymás ellen javítana a gyengén kezdő Újpest és a Csíkszereda

Ujpest_CsikszeredaEgyaránt két vereséggel indított az új MOL Liga-szezont az Újpest és a Csíkszereda jégkorongcsapata, ám most éppen egymás ellen javíthatnak szerényebb mérlegükön.

Sok változás történt Újpesten a nyáron, ezáltal az előző idényt mindössze hat ponttal, sereghajtóként záró lila-fehérek jóval nagyobb reményekkel vághattak neki az új szezonnak. Több pénz jutott erősítésekre is, így minőségi erősítésekre is futotta. Jött a lett Reinis Demiters, a finn Jussi Tapio és Teemuu Elomo, a szlovák Miroslav Durak és Jozef Mihalik, valamint a Dunaújváorsból igazolt Hegyi Ádám Zoltán is.

„Az előző idényhez képest – bár akkor nem voltam még a felnőtt csapat közelében – vitathatatlanul az a legnagyobb változás, hogy erősebbé vált a mecenatúra, így több pénzt tudott invesztálni a vezetőség a felnőtt csapatba. Ezáltal minőségi légiósok és erős referenciával rendelkező hazai játékosok érkeztek. Ez a változás időszaka az Újpestnél, ami nem mindig látványos, de hosszú távon kell gondolkodnunk, nem csak az idei szezonban. A játékosok és a stáb is nagyon keményen dolgozik, bízom benne, hogy ennek meg lesz az eredménye” –  nyilatkozta a szövetség hivatalos honlapjának a fővárosiak vezetőedzője, Szilassy Zoltán.

Hétfői ellenfelük, a Csíkszereda hozzájuk hasonlóan két fiaskóval indított, előbb a címvédő Nové Zámky győzte le őket, majd a Miskolc vendégeként kaptak egy hetest nulla ellenében. Ráadásul az előző szezonban csak ötödikként zárt a csíki együttes, amely messze elmaradt a várakozásoktól.

A HSC felkészülését rengeteg sérülés és betegség nehezítette, ám Christer Deberg vezetőedző bizakodónak látszik. „A mostani munkánkban nagyon fontos az, hogy tanultunk az előző év történéseiből és tovább léptünk, hiszen most, a jelenben kell dolgoznunk a jövőbeli sikerekért. Ezt elmagyaráztam a játékosoknak is. Az egyik dolog, amiért visszajöttem az volt, hogy azt mondták, hosszú távú építkezésben gondolkoznak, és szabad kezet kaphatok a munkához. Most valami újat kell felépítenünk Csíkszeredában és nagyon keményen fogunk dolgozni azon, hogy igazán jó dolgot alkossunk” – mondta a szakvezető a szezont megelőzően.

Mindkét csapatnak jól jönne egy jó bemelegítés a hét második felére, az újpestiek ugyanis pénteken Miskolcra látogatnak, míg a Csíkszereda szombaton a Dab.Doclert, míg vasárnap a Nové Zámkyt fogadja majd.

JÉGKORONG MOL LIGA
Újpest – HSC Csíkszereda 18:15, ÉLŐ, DS1
This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.