Elefántcsontpart is hátrányból fordított

Gervinho_DrogbaHollandia és Costa Rica után Elefántcsontpart is hátrányból fordított a világbajnokságon. Didier Drogba beállása után a második félidő derekén két perc alatt fordított az afrikai csapat.

Az afrikaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést, mégis az első negyedóra végén a japánok szereztek vezetést az első valamire való helyzetükből. A 16. percben balról kapott labdát a 16-os vonalán Keisuke Honda (AC Milan), aki az átvétellel becsapta Yaya Tourét, majd 14 méterről a rövid felső sarokba bombázott (0-1).

Ezt követően is Elefántcsontpart irányította a játékot, sorra vezette akcióit, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor egyenlít, azonban a szünetig nem sikerült betalálnia az önfeláldozóan védekező japánok kapujába.

A narancsmezes gárda nem tudta átmenteni lendületét a folytatásra, így viszonylag eseménytelenül telt a második félidő eleje, aztán ahogy beállt csereként Didier Drogba, azonnal megélénkült az Elefántok játéka és két perc alatt megfordították az eredményt.

A 64. percben Serge Aurier (Tolouse)adott középre jobbról, a középen érkező Wilfried Bony (Swansea City) pedig 7 méterről előrevetődve a jobb alsó sarokba csúsztatott (1-1). Két perccel később ismét Aurier csavarta a labdát középre jobbról, ezúttal pedig az ötös vonalán álló Gervinho (AS Roma) fejelte a labdát a rövid sarokba (2-1).

Ezt követően visszaesett a színvonal és az iram is, az ázsiai gárda nem tudott újítani, így riválisa biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

C csoport, 1. forduló:

Elefántcsontpart-Japán 2-1 (0-1)
Recife, Pernambuco Aréna, 40 267 néző. Vezette: Enrique Osses (chilei)
Gól: Bony (64.), Gervinho (66.), illetve Honda (15.)
Elefántcsontpart: Boubacar Barry – Serge Aurier, Souleyman Bamba, Arthur Boka (Constant Djakpa, 75.) – Didier Zokora, Cheick Tiote, Yaya Toure, Serey Die (Didier Drogba, 62.) – Salomon Kalou, Gervinho, Wilfried Bony (Didier Ya Konan, 78.)
Japán: Kavasima Eidzsi – Uchida Acuto, Josida Maja, Nagatomo Juto, Morisige Maszato – Haszebe Makoto (Endo Jaszuhito, 54.), Jamagucsi Hotaru, Honda Keiszuke, Kagava Sindzsi (Kakitani Joicsiro, 86.) – Oszako Juja (Okubo Josito, 68.), Okazaki Sindzsi.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.