Elefántcsontparti játékos érkezett Diósgyőrbe

GriffithsGólerős támadó játékjogát vásárolta meg a DVTK, ráadásul olyan játékosét, aki számára nem ismeretlen a magyar mezőny. Georges Griffiths az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában nyolcszor talált be az ellenfél hálójába.

A 24 éves Georges Griffiths az elefántcsontparti FC Sirocco csapatában nevelkedett, felnőtt karrierjét a ASI d’Abengourou csapatában kezdte, ahol első szezonjában 4 találattal mutatkozott be. Teljesítményére felfigyeltek a szövetségben és bekerült hazája U23-as válogatottjába.

2012-ben a sokszoros cseh bajnok és Bajnokok Ligája szereplő Sparta Praha labdarúgója lett. Innen vezetett az útja Pápára, ahol meghatározó játékosként számoltak vele.

A Lombard Pápa csapatában a 2013/2014-es idényben 25 bajnokin 8 gólt lőtt, amivel a csapat házi gólkirálya lett. A Magyar Kupában 4 találkozón 1 gól, míg a Ligakupában 5 mérkőzésen 2 gól állt a neve mellett.

– Örülök, hogy Magyarországon folytathatom pályafutásom, méghozzá az egyik legnépszerűbb klubban – mondta el Georges Griffiths. – Több szép emlék fűz Diósgyőrhöz, két éve a Pápa csapatával itt maradtunk benn az NB I-ben, tavaly pedig gólt szereztem. Akkor nem örültek a szurkolók, most az a célom, hogy hasonló találatokkal tegyem boldoggá őket. Több ajánlatom is volt, végül azért döntöttem a DVTK mellett, mert itt nagyszerű közegben, komoly célokért küzdhetek.

(DVTK.eu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.