Elek Gábor behajtja a fradista hölgyek adósságait!

FTC_Elek GáborErős fél ház várta a Kismartoni úton a komoly bajnoki és BL-es terveket szövögető Ferencváros-Rail Cargo Hungária és tagságát az NB I-ben csak visszalépések következtében megtartó, idő közben az MTK-val fuzionáló MTK-BSE összecsapását. A találkozó előzőleg sem ígérhetett nagyobb szenzációt és meg is maradt egy hasznos edzőmeccs színvonalán.

Kezdés előtt Elek Gábor, a zöld-fehérek vezetőedzője csak annyit mondott, hogy ennek a 60 percnek is megvan a konkrét célja a csapatépítést illetően, mivel az eredmény nem lehet kétséges. A kimondott és kimondatlan cél most elsődlegesen az Érd elleni BL-selejtezőre történő, minél alaposabb felkészülés lehet.

A döcögősen indult összecsapáson az MTK még 2-1-re is vezetett, de ezzel el is lőtte a puskaporát a jóval szerényebb képességű vendég együttes.

FTC_Laura Steinbach4

Elek taktikája egyre világosabbá vált a gyakorlatban is: pihentette Szamoránsky Piroskát, viszont elég sok lehetőséget adott a nyáron igazolt Mészáros Rékának. Nos, a keménykötésű beálló egészen biztosan egyre gyakrabban lép majd pályára a Ferencváros színeiben. Tomori Zsuzsát is „spórolta” keményebb időkre az edző, aki ezúttal inkább a Cifra Anita-Laura Steinbach duót próbálgatta védekezésben a középső két pozícióban.

A német szerzemény bíztatóan játszott, hát még akkor milyen erős lesz a támadósor, ha Tomori, Steinbach és az idén végre a védekezésben is használható Zácsik Szandra egyszerre is a pályán lesz?  Érdekesség még, hogy a második, súlyos sérüléséből felépülő spanyol Nerea Pena elég sokat volt a játéktéren, a négy, megítélt hetest pedig magabiztosan értékesítette. Említést érdemel Szekerczés Luca is, aki szintén komoly lehetőséget kapott és alapvetően élt is azzal.

FTC_Nerea Pena

A valódi izgalmakat nélkülöző kétszer 30 perc 35-18-as Fradi-sikerrel zárult. Elek Gábor pedig így kommentálta a történteket:

– Elsődleges fontosságú volt a védekezésünk, amelyhez konkrét célt is kitűztem: nem kaphatunk 18 gólnál többet. Bár ezt is sikerült tartani, a keddi edzésről megmaradt ráadás-futásokkal még adósok a lányok és nem is engedem el nekik azt, amit kiharcoltak maguknak. Erre a törlesztésre csütörtökön mindenképpen sort kerítünk…

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.