Elhunyt a cselgáncsbajnok

Molnar FranciskaSúlyos betegségben 55 éves korában elhunyt Szeged első női cselgáncsozója, a Szeol AK egykori bajnoka, Molnár Franciska.

A kiválóság 1958. december 14-én született Mórahalmon, majd Győrbe került, ahol a távközlési főiskola mellett kezdett el aktívan dzsúdózni. Ez olyan jól ment neki, hogy a már a Szeol AK színeiben a magyar szövetség által kiírt második (1985), harmadik (1986) és negyedik (1987) cselgáncs országos bajnokságon az 52 kilogrammos súlycsoportban egyaránt az első helyen végzett. Ő volt az első szegedi női versenyző, aki a válogatottba is bekerült, sőt a nemzetközi viadalokon is elért érmes helyezéseket. A dzsúdó mellett a másik kedvenc sportága a vitorlázás volt, ebben egészen az aranyjelvényig vitte.

sportpályafutása befejezése után edzősködött, a 80-as években komoly lánycsapattal dolgozott, és magyar bajnokokat nevelt (például Gerebecz Tímea). Igazi csapatépítő személyiség volt, aki mindenre és mindenkire figyelt. Érdekelte a kihívás, így több nagy álma is volt, például a mórahalmi cselgáncs megalapítása vagy gyerekek sporttáboroztatása. Figyelemmel követte a napi eseményeket, és bárki fordult hozzá, bátran számíthatott a segítségre.

Molnár Franciska temetése csütörtökön 14 órakor lesz Mórahalmon.

Forrás: Délmagyarország

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.