A Barcelona és a Flensburg is a Veszprém ellenfele lehet a legjobb négy között!

Férfi kézilabda BL - MKB-MVM Veszprém - PSGFennállása során először jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Veszprém, miután a negyeddöntőben másodszor, a szombati visszavágón is legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát.

A magyar együttes, amely egy hete 28-26-ra nyert Párizsban, ilyen kedvező helyzetből még sosem várhatta hazai pályán a Final Four előtti utolsó összecsapást.

Telt ház, fülsüketítő zaj fogadta a csapatokat, az arénában ötezren, a csarnokon kívül pedig sok százan – a jegy nélkül maradottak, óriáskivetítő előtt – szorítottak a magyar bajnoknak.

Parádés védekezéssel kezdett a Veszprém, az 5. percben 2-0 volt az állás, a túloldalon Melic büntetőt is rontott. Az első vendégtalálat a 6. perc végén esett (3-1). Abalo révén aztán egyenlő lett azután, hogy a kapufa kétszer sem segítette a veszprémieket. Hansent állították ki 5-4-nél, Sulic pedig továbbra is szállította a gólokat.

Hibák is akadtak mindkét oldalon, érezhető volt, hogy mindenkit nyomasztott a tét.

Melic a második hétméteresét puskázta el 7-5-nél, ám ezt követően Honrubia megugrásaival a 26. percben újból egyenlő lett (10-10) az állás. Időt kért a Veszprém, de nem sikerült megakadályozni az elsősorban védekezésben jelentősen feljavuló párizsiak fordítását (11-12). A szünet előtt még Nagy talált be.

A második játékrész elején is meglépett három találattal a Veszprém, főleg Sulic bizonyult könyörtelen befejezőnek. A 36. percben, 16-13-nál időt kért a franciák edzője, ez azonban nem eredményezett felzárkózást.

Volt egy szakasz, amikor sorra ítélték a kiállításokat a bírók, ebből a hazaiak jöttek ki jobban (44. perc: 23-17). A vendégektől gyakorlatilag csak Hansen volt veszélyes a kapura, így fokozatosan nőtt a különbség. A 49. percben már 28-20 állt az eredményjelzőn, és a hangzavarban szinte felrobbant a csarnok.

A hajrában becsúszott néhány könnyelmű megoldás, így tudta kozmetikázni az eredményt a világsztárokból álló, ám igazi csapattá még nem összegyúrt PSG. A vendégek irányítójának, az ex-veszprémi Császárnak ezúttal is csak epizódszerep jutott.

A legrangosabb sorozatban 2010 óta rendeznek Final Fourt, magyar csapat most először jutott be. A Veszprémet ezt megelőzően csak spanyol vagy német csapat ütötte el a négyes döntőtől.

Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője szerint a mérkőzés fontos szakaszaiban remekül védekezett csapata, és volt ereje a támadások sikeres befejezésére is.

 “A minimális célt teljesítettük, ott vagyunk a Final Fourban, de nem szeretnénk itt megállni” – szögezte le.

  “Abban a nagyszerű hangulatban, melyet szurkolóink teremtettek, nem születhetett más eredmény, csak az, hogy mi jutunk tovább – nyilatkozott Nagy László. – Sok balszerencsés év után végre összejött a Final Four. Bízunk benne, hogy oda is rengetegen kísérnek majd el bennünket.”

BL, negyeddöntő, visszavágó:

MKB-MVM Veszprém – PSG (francia) 31-26 (12-12)
Gól: Sulic 8, Ilic 8/1, Nagy 4, Iváncsik T. 3/1, Iváncsik G. 2, Ruesga 2, Chema 2, Vilovski 1, Ugalde 1, illetve Hansen 9/5, Honrubia 5, Narcisse 3, Vori 3, Kopljar 2, Abalo 2, García 1, Hallgrimsson 1

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 59-52-es összesítéssel.

Vardar Szkopje (macedón) – Flensburg-Handewitt (német) 27-25, (az első mérkőzésen: 22-24). Összesítésben: 49-49, Flensburg

Barcelona (spanyol) – Rhein-Neckar Löwen (német)  (31-38), ill. (31-24).

Összesítésben 62-62, Barcelona

Vasárnap:
THW Kiel (német)-Metalurg Szkopje (macedón) 14.15 (31-21)

A párharcok győztesei jutnak be a május 31-én és június 1-jén sorra kerülő kölni négyes döntőbe. Az elődöntő sorsolását kedden tartják Bécsben.ű

(Fotó: MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.