Először nyert az Újpest a MOL Ligában

Ujpest_CsikszeredaAz Újpest az idénybeli harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a jégkorong MOL Ligában: a lila-fehérek hazai környezetben verték 4-1-re a Csíkszeredát hétfőn.
Jó tempóban indult mérkőzés. Az első perc a vendégeké volt, a 20 éves Ágoston Olivér szép mentéssel kezdte felnőtt pályafutását. Ágoston a 18. percben Demiters lövését kapta ki a bal felsőből Ruczuj. 18:05-nél Mihály szépen vette át a korongot a kék vonalnál, Sommer akasztotta, de a bírók szerint Mihály nagyobbat esett az indokoltnál, kettős kiállítás lett, nem büntető. De a vendégek mégis büntettek: a 4 a 4 elleni játéknál a kék-fehérek támadtak, és egy kapu mögül visszapasszolt átadást Michal Satek tett közelről a hálóba (0-1).

A 25. percben Dömötör helyzetét még tisztázta Ruczuj, de amikor emberelőnybe kerültük, egy baloldali beadást középről Virág T. is megpróbálta kapura tenni, de a jobbról érkező Jozef Mihalik nem kegyelmezett (1-1). A 30. percben Coleman beadását Virág Tamás tette a kapuba középrő (2-1).

A 45. percben eldőlni látszott a meccs, Gágyor Péter a jobbszélen a saját harmadából indult, kapura húzott, átkerült balra, és kilőtte a hosszú felső sarkot (3-1). A gól után megint jött a Szereda, menteni próbálták a menthetőt, de az újpesti védelem most is szépen dolgozott, és veszélyes ellenakciók indulhattak. A meccs végleg az 58. percben dőlt el, amikor hazai emberelőnyben átkerült a korong a kapu előtt balra, és az érkező Jussi Tapio nagyon éles szögből lőtt gólt (4-1).

Szilassy Zoltán (UTE, vezetőedző): A látottak alapján az első három meccsen kilenc pont megszerzése reálisnak tűnt volna, de legalább hatot terveztem, ezért nem vagyok elégedett a rajtunkkal. Utálok veszíteni, mindig győzelemre játszom. Mérgesek voltunk az Érsekújvárral játszott meccs után. Amit Debrecenben műveltünk, az pedig felháborító volt. Ugyanúgy, mint a mai első harmad. Emiatt volt is egy kis hangoskodás az első szünetben. Nem az én formám az üvöltözés, de ha ez kell, több negrót eszem ezután. Tele vagyunk fiatalokkal és egy fiatalnak végig mennie kell, komoly energiaszinttel. Vannak rutinos játékosaink is, erre kell szabni a játékunkat, akár soronként különböző stílust tudunk jégre vinni. Ez még nem megy tökéletesen, de dolgozunk rajta, a jó dolgokat forszírozni kell. Bár korábbi vezetőedzőmmel, Stephan Lundh-dal most 1500 kilométerre dolgozunk egymástól, folytatjuk a hagyományt, mindketten kondizunk egyet a mérkőzések előtt. Ez feldob minket. Meg fontos, hogy beleférjek a ruháimba, és ha még hiteles is tudok lenni a játékosaim előtt, akkor pláne megéri. Ágoston Olivér első Mol ligás meccsén kiválóan teljesített. A csapatnak nagyon sokat jelent a győzelem, számukra is egy jó visszaigazolás, hogy az elmúlt 7 hétben, mióta jégen vagyunk, a munkánk jó irányba tart.

MOL Liga

UTE-Csíkszereda (román) 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Gól: Mihalik (25.), Virág (30.), Gágyor (45.), Tapio (58.), illetve Satek (20.)

Debrecen-Corona Brasov (román) 4-5 (0-0, 1-3, 3-2)
Gól: Ladányi (27., 46.), Kuriljuk (43.), Berta (60.), illetve Saluga (29., 54.), Molnár (33.), Obsut (35.), Mihály (58.)

Forrás: Totalsport.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.