Elvehetik Katartól a 2022-es labdarúgó Vb-t

foci_FIFA logoNem Katarban kerül sor a 2022-es világbajnokságra Theo Zwanziger, Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának német tagja szerint.

„Személy szerint úgy gondolom, hogy a hőség miatt nem Katarban lesz a vb, mivel az orvosok nem vállalnak felelősséget az ottani nyári körülményekért” – mondta a német szövetség korábbi elnöke a Sport Bild napilapnak, hozzátéve: a szurkolók nemcsak a stadionokban tartózkodnak majd, és az első életveszélyes eset rögtön ügyészségi vizsgálatot vonna maga után.

A FIFA illetékes munkacsoportja két hete úgy vélekedett, hogy a január-februári vagy a november–decemberi időszakban lehetne megrendezni a 2022-es vb-t. A két időpont közül a novemberinek van nagyobb esélye, ugyanis a téli olimpiákat hagyományosan februárban rendezik meg, és ebben az esetben ütközne a két kiemelkedő sportesemény. A munkacsoport második összejövetelére novemberben kerül sor, döntés pedig jövő márciusra várható.

A katari rendezést gyakorlatilag a 2010-es helyszínkijelölés óta folyamatos támadások értik. Az esetleges téli lebonyolítást a nyugat-európai szövetségek is hevesen kritizálják, mivel át kellene alakítani a bajnokságok rendszerét.

Júniusban a Sunday Times arról számolt be, hogy Katar korrupcióval jutott a rendezési joghoz.

(MTI)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.