„Erkölcsi szüzikék” az MLSZ-ben – László Csaba érkezhet?

foci_László Csaba, 440

László Csaba (Fotó: JochaPress.hu)

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdán rendkívüli elnökségi ülést tart, melyen akár a szövetségi kapitány, Pintér Attila sorsa is eldőlhet.

A Nemzeti Sport értesülései szerint ha valóban terítékre kerül a kapitánykérdés és a váltás gondolata, akkor a felvetődő jelöltek között biztosan ott szerepel László Csaba.

Az Index beszámolója szerint a Corvinus Egyetemen tartott, nem sajtó nyilvános előadásán Csányi Sándor, az MLSZ elnöke maga is beszélt erről.

„Szerdán lesz a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi ülése, ahol elemzik az eltelt időszakot, meghallgatják Pintér Attila szövetségi kapitányt és párbajtársait, aztán döntenek a további sorsukról” – válaszolta Csányi Sándor kérdésre válaszolva a Corvinuson.

(nso.hu)

Magasabb sebességre kapcsolt tehát az MLSZ, mert Csányi Sándor elnöki tanácsadói beláthatták: Pintér Attilára kár egyetlen, további napot is „beáldozni”. Napnál nyilvánvalóbbá lett ugyanis, hogy Pintér képtelen bárminemű, érdemi változtatásra.

 A nagy kérdés a valószínűsíthető csere – és a jókora bánatpénz kifizetése a szerződésbontás ellentételezéseként! – után csak az: lesz-e annyi becsület, vagy vagányság az MLSZ bármely illetékesében, hogy kiáll és azt mondja: kérem, én kardoskodtam Pintér kinevezése mellett és nagyon sajnálom, hogy rossz lóra tettem. Kicsit szégyellem is magamat…

 Ez lenne a legkevesebb, ami kijárna a közvéleménynek, ám ilyesmi bekövetkeztére is kicsi az esély. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak a jól bevált receptnek, amelyet ilyenkor bármely sportág vezetői behelyettesítenek: „kollektív döntést hozott az elnökség, amiért a testület vállalja is a felelősséget”. Tehát név nélkül, felelősség vállalása nélkül, s így mindenki továbbra is „erkölcsi szüzike” maradhat…  

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.