Erőss Zsolt utolsó üzenete felesége születésnapjára szólt

Erőss Zsolt-korábbi_JPHegymászótársak próbálnának segíteni Erőss Zsolt özvegyén, ő azonban egyedül szeretne boldogulni – írta a Blikk. Sterczer Hilda utoljára a saját születésnapján hallhatta férje hangját, aki a csúcstámadás előtt felhívta, hogy felköszöntse.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség hegymászó szakágának vezetője, Futó Endre szerint már máskor is akadt rá példa, hogy egy elhunyt hegymászó családja számára gyűjtést rendeztek, és most is felmerült bennük ennek a gondolata – közölte a Blikk.

Bár Erőss Zsolt halála miatt felesége, Sterczer Hilda egyedül maradt két csemetéjükkel, Gerdával és Csomával, az asszony senkitől nem kérne segítséget.

“Mielőtt édesanya lettem, némettanárként dolgoztam. Jelenleg is van három magántanítványom, de ebből nem fogunk tudni megélni. Nekem most elsősorban munkára van szükségem, olyanra, amit a gyerekek mellett is elvégezhetek. Szívesen tanítanék például egy nyelviskolában vagy akár előadásokat tartanék. Nem szeretném felélni minden tartalékunkat” – mondta a lapnak.

Erőss felesége a TV2 Frizbi című műsorának vasárnapi felvételén is mosollyal az arcán beszélt volt férjéről, ahova gyermekeivel együtt érkezett. “Egyszer egy barátunk azt mondta, vannak emberek, aki megélnek száz évet és elmegy az életük, és vannak, akik nem, viszont tartalmas életet éltek, úgy, mint Zsolt” – mondta a tévéműsorban.

“Neki ez volt az élete, soha nem akartam kalickába zárni, és most a hegyen maradt” – tette hozzá a feleség, aki a Blikknek arról is beszélt, hogy a tervek szerint Erőss Zsolt emlékére a Bükki Nemzeti Parkban állítanak majd egy kopjafát, ami mellé a Békás-szorosból érkezik egy szikla, Erőss Zsolt ugyanis ott mászott életében először, ott szeretett bele a hegymászásba.

“Tisztában voltam azzal, hogy fent a hegyen bármi megtörténhet. Mindig benne volt a pakliban, hogy agyonnyomja egy kő vagy lezuhan, de nem gondoltam, hogy Zsolt azért fog meghalni, mert túlmegy egy határon, amin már nem lett volna szabad túlmennie” – mondta korábban Sterczer Hilda, aki amikor meghallotta, hogy férje 24 órája van a hegyen már sejtette, hogy valami baj lesz.

“24 órát másztak a csúcsig alvás nélkül, lefele jövet jó esetben ez fele annyi idő. Csináltam már vele végig 27 órás menetet és tudom, hogy mennyire elfáradtunk. Amikor számomra kiderült, hogy mióta mennek, már tudtam, hogy baj lesz, tudtam, hogy egy éjszakát biztosan kint töltenek a hegyen. És egyet még ki lehet bírni, de kettőt már nem” – mondta az özvegy.

Utoljára a saját születésnapján hallhatta férje hangját. Erőss Zsolt ugyanis a csúcstámadás előtt felhívta, hogy felköszöntse. “Kevés időt töltöttünk együtt az utóbbi időben, megígérte, hogy együtt töltjük a nyarat. Mondtam neki, hogy ő most csak a hegyre figyeljen, és ne ránk. Neki most ez a feladata, de ekkor hallottam utoljára a hangját” – tette hozzá Hilda.

A lavinbalesete óta protézissal mászó Erőss Zsoltnak és társának, Kiss Péternek azután veszette nyoma, hogy egy 24 órás mászás után hétfőn este meghódították a Kancsendzönga 8586 méteres csúcsát.

Forrás: hvg.hu,  fotó: jochapress.hu

This entry was posted in Egyéb, Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.