Erzsébetről Kőbányára költöznének a fradista hokisok

Saját jégkorongcsarnoka lehet 2014 őszére a Ferencvárosnak. Almássy Kornél, az FTC szakosztályelnöke a DIGI Sport reggeli műsorában elmondta: készült egy tanulmány, amely alapján tao-pénzből másfél év alatt elkészülhetne az FTC jégkorongcsapatának kőbányai otthona.

„Az idén 85 éves jégkorong-szakosztálynak szüksége van egy saját jégcsarnokra, hiszen az utánpótláscsapatok hol itt, hol ott edzettek ebben a szezonban – mondta Almássy Kornél a Reggeli Startban. Az FTC szakosztályelnöke szerint, 2014 őszére készülhetne el a létesítmény, “itt szeretnék kezdeni a szezont”. Létezik már egy tanulmány, de még számos jóváhagyásra van szükségük. Úgy fogalmazott: „nyilván nagyon sok mindenen át kell mennie ennek a tervnek, például miniszteri ellenjegyzésre is szükség van.”

A kétezer nézőt befogadó csarnok nem a IX. kerületben, hanem Kőbányán, a Sportligetben épülne fel. Reményeik szerint a beruházást tao-pénzekből valósítanák meg, az épületben edzőpálya is helyet kapna.

Az idei szezont értékelve Almássy Kornél azt mondta, a két idegenlégiós nem vált be és amúgy is peches évük volt annak ellenére, hogy minden csapatot sikerült legyőzni a MOL Ligában. „Több volt ebben a szezonban, mint amennyi kijött belőle” – vélte a szakosztályelnök, aki azonban örült annak, hogy az MTK-val közösen indított junior csapat érmet tudott nyerni a bajnokságban.

Forrás: DIGI Sport/Reggeli Start

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.