Evezés: Bíztató részsiker Eton-Dorneyben

Izgalmas versenyt hozott a férfi kormányos nélküli négyesek döntője, ahol a világ legjobb idejével nyert Új-Zéland. A sportág klasszikusának számító nyolcast, a házigazdák idén eddig veretlen csapata nyerte meg.

Matyasovszki Dániel és Galambos Péter megnyerte a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök kisdöntőjét az Eton-Dorneyban megrendezett világkupán. Ellentmondást nem tűrő módon utasították maguk mögé a japán, amerikai, argentin, brazil és honkongi egységeket, ezzel megszerezve az összesített hetedik helyet a világkupa sorozat második fordulójában.

 

A könnyűsúlyú kétpárevezősök döntőjét némi meglepetésre a lengyel csapat nyerte (2. Nagy-Britannia, 3. Norvégia,…. 7. Magyarország). Ez az eredmény jónak számít, de a csapat a közös munkát őszig szünetelteti, mert Galambos Péter a Chungju-i (Korea) világbajnokságon egypárevezősben indul, míg partnere, Matyasovszki Dániel az U23 világbajnokságra készül. „A csapat építését a világversenyek után ősztől folytatjuk, töretlen elszántsággal” – mondta a csapat edzője, Rapcsák Károly.

 Galambos Péter_paraméter.sk

Galambos Péter 2012-ben ezüstérmes volt a világbajnokság könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámában. A tavalyi jó eredményre alapozva és az idei jó formáját látva bizakodással foghatnak neki a világbajnoki felkészülésnek.

  Az evezős válogatott következő megmérettetése a kazanyi Universiade, illetve a július 12-14-én, Luzernben sorra kerülő világkupa lesz.

Forrás: MESZ, fotó: paraméter. sk

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.