Evezős idénynyitó: könnyűsúlyban Galambos Péter volt a leggyorsabb

evez140329_Galambos Péter      Galambos Péter nyerte az első tájékoztatót könnyűsúlyban

Beindult az evezős versenyidény. A megszokott helyen, a Csepel Evezős Klub Gubacsi hídnál lévő bázisáról rajtoltak az idei első, úgynevezett tájékoztató verseny indulói. A hosszú távú, 6 kilométeres távra rekordszámú nevezés érkezett, a legapróbbaktól kezdve a válogatottakig igen sokan a rajtvonalra eveztek és természetesen teljesítették is a kívülállók számára kőkeménynek ható hatezer métert.

A legnagyobb érdeklődés a férfi felnőtt könnyűsúlyúak vetélkedését előzte meg. A történtekről Ficsor László mesteredzőt, szövetségi kapitányt kérdezte a jochapress.hu képviselője.

„Érthető is volt a felfokozott várakozás, hiszen ebben a kategóriában meglehetős nagy a tét a szóba jöhető versenyzők részére. Ugyanis több, tehetséges evezősünk is van, akik egyaránt aspirálhatnak a könnyűsúlyú kétpárevezős egységben az első számú magyar hajó szereplőivé lenni. A kényszert az okozza, hogy az egypárban toronymagasan legjobb Galambos Péter száma nem szerepel az olimpia evezős versenyeinek programjában, így kénytelenek vagyunk a kétpárevezős számot előnyben részesíteni, ha egyáltalán ott szeretnénk lenni az ötkarikás játékokon.”

Ficsor László nem árult el titkot, amikor közölte: Galambos Péter, Matyasovszki Dániel, Csepregi Gábor és Pozsár Bence egyaránt versenyben van a négyből a kettőbe kerülésért folyó küzdelemben.

„Ugyan már vannak halvány elképzeléseim az egység összetételét illetően, de szeretném a legutolsó lehetséges pillanatig próbálgatni a fiúkat az összes felállásban. Erre kitűnő – s egyben záró – lehetőség kínálkozik hétfőtől, a szegedi edzőtáborozás alatt, ahol egészen péntek délutánig igyekszem optimális képet kapni és kialakítani javaslatomat erre a párosra.”

evez140329_Csepregi, Galambos

   Csepregi Gábor és Galambos Péter az eredményhirdetés után

   Ezen a napon Galambos, Csepregi, Matyasovszki, Pozsár sorrend alakult ki, de ez a sorrend is csak tájékoztató értékű. A sportág apraja-nagyja pedig kíváncsian várja a fejleményeket, majd a kapitányi előterjesztést, hiszen az a leendő páros indulhat majd az idei világkupákon, ahol azután majd kiderül: mire is számíthatunk ebben a hajóosztályban a nemzetközi vizeken.

A képen a tanuló kormányos négypárevezős győztes csepeliek

evez140329_Csepel, tanuló négypár+k

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.