Évi 40 millió tizenöt élsportolónak és edzőiknek

Puebla1_elnökség, Sólyom Sándor, Takács Petra

 

 Balról Takács Petra, Karakas Hedvig, Sólyom Sándor és Kiss Balázs

Meglepetéseket is ígért a Puebla Sportbajnokok Program rajtjának meghirdetésére szóló sajtómeghívó. A magyar sport szempontjából örvendetes kezdeményezés bejelentésére ugyan csaknem a világ végére kellett utazni, de megérte. Megérte látni egy „kupacban” a magyar küzdősportok legjobbjai közül tizenötöt, amely tizenöt élversenyzőt ugyan szubjektív alapon (is) válogattak össze, de mivel a létszám bővítésének egyértelmű lehetősége is elhangzott, így csak idő kérdése a névsor teljesebbé tétele.

Puebla6_Komáromi Tibor főszervező   Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes, főszervező

De lássuk csak, miről is volt szó a sajtótájékoztatón? A fő helyeken négyen foglaltak helyet: Ketten – Sólyom Sándor elnök vezérigazgató és Takács Petra marketing menedzser – a Puebla Holding részéről, a „tizenötök” képviseletében Karakas Hedvig 57 kilós cselgáncsozó és Kiss Balázs, a legújabb súlycsoportok egyikének, a 98 kilós kötöttfogású birkózók mezőnyének világklasszisa.

Puebla3_Sólyom Sándor

Sólyom Sándor többek között ezt mondta:

„A magyar sport eredményessége közös szívügyünk. Egy sikeres, sportbarát cég számára meghatározó, hogy a jövő befektetéseit ösztönözze. Ezért indítjuk el a Puebla Sportbajnokok Programot, ezért fektetünk tizenöt népszerű, és eredményes küzdősportoló jövőjébe. A programba első lépcsőben meghívott nyolc birkózó és hét cselgáncsozó már eddig is bizonyította, hogy képesek nemzetközi szintű teljesítményekre és valamennyiükben benne van a riói éremszerzés lehetősége is.”

Puebla10_KarakasH, BódiJ, SastinM

   Karakas Hedvig, Bódi Jenő, Sastin Marianna

Sólyom Sándor arról is szólt, hogy ez a létszám minden bizonnyal nőni fog és annak is nagy a valószínűsége, hogy más sportágak legjobbjai is bekerülhetnek a támogatottak közé, de továbbra is csak egyéni sportolók támogatását tervezik.

Puebla9_KissB, RizmayerGy, Lám Bélint, Tóth István

   Balról: Kiss Balázs világbajnok, Rizmayer György, Lám Bálint és Tóth István olimpiai ezüstérmes, edző

Többszöri rákérdezésre annyit még sikerült „kihámozni” Puebla-körökből, hogy a tizenöt élsportoló és edzőik között éves szinten 40 millió forintot osztanak szét és a legkisebb összeg is meghaladja a havonkénti százezer forintot.

(Forrás: mob.hu)

 

 

 

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.