EYOF: Újabb három magyar érem Hollandiában

sztankovics_dora2Továbbra is remekelnek a magyar fiatalok a XII. EYOF-on Utrechtben. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2. napján judóban nyertük a 3. aranyérmünket, de az úszóknak köszönhetően lett bronzérmünk is.

A dunaújvárosi Pupp Réka a 48 kg-os súlycsoportban egész nap magabiztosan versenyzett és a döntőben a bolgár Betina Temelkova sem tudta megállítani. A 16-os tábla tetejéről indult magyar lány először egy svédet intézett el és a fináléban a legjobbkor, egy-egy intés után, a hosszabbításban tudott akciót csinálni. Az ASE Paks judósa, Braun Ákos tanítványa tavaly harmadik lett a korosztályos Európa-bajnokságon, most pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Kosarasaink kicsit tartottak a franciáktól, mert több mint 20 ponttal verték hétfőn a belgákat, de a mieink 82:62-re lelépték őket és így már biztos, hogy a legjobb négy között folytathatják.

Sűrű napjuk volt teniszezőinknek, mert kétszer is pályára kellett lépniük. Szerencsére Valkusz Máté és Gálfi Dalma is bírta a gyűrődést, mindketten a legjobb 16 között vannak már.

Kézilabdázóink a dánok után az oroszoktól is kikaptak, a tízgólos vereség több mint fájó.

Az úszóknál 400 méter vegyesen Sztankovics Dóra (a képen) 4:59.73-mal bronzérmet nyert egy brit és egy orosz lány mögött, Abbie Wood rajt-cél győzelmet aratott, de igazából mellen robbantott. Slezák Vivien 200 méter pillangón parádés hajrával, 2:17.83-mal 4. lett. Szintén lemaradt a dobogóról Vallér Bence, aki 4:29.81-gyel negyedikként csapott célba 400 méter vegyesen.

Atlétikában, a klasszikus 100 méteres versenyszámban, Szabó Dániel 10.83 másodperces idővel, egy francia és egy spanyol legény mögött harmadik lett.

Fotó: Kovács Anikó/MOB

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.