Ezüstérmes a junior párbajtőrcsapat

ezustermesekEzüstérmet szerzett vasárnap a magyar férfi párbajtőrcsapat a junior vívók horvátországi világbajnokságán, Porecben.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Garzó Zsombor, Kiss Gergő összeállítású együttes Franciaország és Kína legyőzése után a döntőben vereséget szenvedett Olaszország gárdájától.

Andrásfi Tibor fegyvernemi vezető edző: „Ennél szebb névnapi ajándékot nem is kaphattam volna. A fiúk nagyszerűen vívtak, ezzel az eredménnyel tegnap reggel látatlanban kiegyeztem volna. Büszke vagyok a srácokra!”

Bányai Zsombor: „Jók voltunk, talán én lehettem volna kicsit jobb is… Kár, hogy az olaszok elgusztustalankodták a döntőt.”

Berta Dániel: „Nagyszerűek voltunk, igazán élvezetes volt ebben a csapatban vívni. Kár, hogy az olaszok elgusztustalankodták a döntőt.”

Garzó Zsombor: „Nagyon örülök, hogy részese lettem ennek a sikernek. Kár, hogy az olaszok elgusztustalankodták a döntőt.”

Kiss Gergő: „Jók voltunk, talán az aranyérmet is megérdemeltük volna. Kár, hogy az olaszok elgusztustalankodták a döntőt.”

A női párbajtőrözők a hatodik helyen végeztek.

A magyarok a juniorok között két érmet szereztek korábban Porecben: Szatmári András szerdán ezüstöt érdemelt ki a kardozók egyéni versenyében, a férfi kardcsapat pedig szombaton bronzérmes lett.

A fiatalabb korosztályban, a kadettek között a tőröző Schmél Viktória győzött múlt vasárnap.

(Hunfencing.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.