Fábiánné Rozsnyói Katalin elsősorban ausztrál és cseh riválisokkal számol

Egy hét múlva indul útnak a magyar kajak-kenu válogatott Duisburgba, a 2013. évi világbajnokság helyszínére. Bár vannak egységek, amelyek nagyobb eséllyel állnak majd rajthoz, az aligha vitatható, hogy a Londonban jókora meglepetésre ezüstérmet szerzett férfi kajak négyes szereplését megkülönböztetett figyelem kíséri.Fábiánné Rozsnyói Katalin_JP

– Valóban a legnehezebb hét előtt állunk, hiszen ilyenkor egészen apró finomságok eltalálásán múlhat a sikeres szereplés – válaszolta érdeklődésemre Fábiánné Rozsnyói Katalin. – Az biztos, hogy az előre eltervezett munkát „fiaim” jó hozzáállással és eredményesen elvégezték.

– Az utolsó egy-két hét a finomhangolás ideje. Ilyenkor kell a legjobban odafigyelni.

– A legapróbb dolgoknak, az árnyalatnyi különbségeknek is óriási jelentőségük lehet! Úgy kell visszavenni a munka mennyiségéből, hogy a versenyzők felszabadultan tudjanak versenyezni. Ezekben a napokban mi stimulálni fogjuk a leendő versenyt, mert pontosan tudni szeretném, mire is képesek valójában az embereim.

– A londoni olimpia ezüstérmét követően az idei Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Paumann Dániel összetételű négyes.

– Szerencsére én az egész szezon folyamán hangoztattam, hogy a fő cél a világbajnokság, tehát nem az Eb-re igyekszem a fiúkkal a legjobb formát elérni. Az egy más kérdés, mit érnek el a Vb-n, de – ismétlem – az egész évi felkészülést mi erre az alkalomra terveztük kihegyezni.

– Londonban az ausztrálok nyertek. Mit gondol, most is ők az esélyesek?

– Mivel az utolsó két hetet itt, Szolnokon töltötték el, így pontosan láthatom, hol is tartanak ők a felkészülésükben? Bár az első emberük mintha némi túlsúllyal rendelkezne, s talán egy árnyalattal kisebb is a harci kedvük, mint egy éve volt, de ettől függetlenül ők biztosan harcban lesznek a végső győzelemért. Az Eb-n látottak alapján nem kétséges számomra, hogy az idei kontinensbajnok csehek a Vb-n is bármire képesek lehetnek. Az Eb-n második portugáloktól viszont nem számítok extra produkcióra.

– Felemás hangokat váltott ki a szakmában az a döntése, hogy Ön nem utazik Duisburgba, viszont lánya, Fábián Mónika edzői minőségben fogja Önt helyettesíteni.

– Pedig nincs ebben semmi elfogadhatatlan. Mónika éveken keresztül edzősködött, s ennek a mostani fú csapatomnak is sok edzését ő vezette le akadályoztatásaim alkalmával. A fiúk is elfogadják, én pedig senki másban nem bízom meg. Az adott helyzetben – férjem fekvő beteg – ez az egyetlen, számomra elfogadható megoldás.

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.