Faragó Tamás: Be kell vallani, a szerbek sokkal jobbak voltak!

Faragó Tamás, 440_3 ünneplő(Fotó: Jochapress.hu)

Faragó Tamás a magyar póló egyik legmarkánsabb egyénisége. Neki mindig van érdemi véleménye, és azt nem is titkolja el. Így volt ez most is, amikor a vesztes Eb-döntőt követően a jochapress.hu ismét megkereste őt. Faragó Tonó nem keresett kibúvót, hanem kapásból vállalta az újabb nyilatkozatot.

“Egy döntőben mindkét csapat győzelmi kényszerrel játszik és ezt a terhet most sem lelkileg, sem fizikailag nem tudta elviselni válogatottunk” – szögezte le a legelején Faragó. – “Egy ilyen sorozatmérkőzésen két hétig kellene a csúcsformát tartani. Ez a csoportmeccseken, de még az elődöntőben is sikerült a mieinknek, a döntőben viszont már nem.”

– A szerbeknek ugyanez volt az alapképlet…

“Igen, érdekesen alakultak a dolgok az ő oldalukon. Ám ők az előcsatározások során szerény átlagot hoztak, olykor még kicsit alul is teljesítettek, a döntőre viszont optimális formára futottak fel. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a Montenegró elleni meccsükön ha nem kapják meg a bírói támogatást, akkor hasonlóan nagy verést kapnak, mint amilyet mi elszenvedtünk a fináléban.”

 – Magáról a döntőről mi a véleménye?

“Mindig mondom, egy jó csapatteljesítmény önmagában még kevés a sikerhez. Ahhoz kiemelkedő egyéni teljesítmények is szükségesek. Ezt a másik oldalon 4-5 játékosról is elmondhatjuk, nálunk legfeljebb Vámos Mártonról állíthatom ugyanezt. Egyébként ahhoz, hogy nyerjünk Nagy Viktornak jobban kellett volna védenie, mint a szerb kapusnak, és ez most pont fordítva történt. Márpedig a kiemelkedő kapusteljesítmény a győzelem alapkövetelménye.”

– Mi volt, ami még döntően befolyásolta az eredmény alakulását?

“Az emberelőnyök kihasználása, amelyekből már az első negyedben kettőt is elpackáztunk. Ha ezeket kihasználjuk, máris nem 3-1 az állás. Ám a lövéseink sem voltak megfelelőek, hiszen az első 4-5 próbálkozásunk jókora „homály” volt. Mindet összevetve be kell vallani, hogy ezen a napon a szerbek sokkal jobbak voltak. A végeredmény teljesen reális, ráadásul még a bírókkal sem foglalkozhatunk. Nagyon vártuk a győzelmet, s igen csalódottan mentünk haza. A vigaszt a válogatott utóbbi két évben a világversenyeken elért eredményei jelentik számunkra, hiszen az egy első és három második hely mindenképpen biztató alapot ad a jövőre nézve.”

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.