Fazekas-Zur Krisztina három aranyat remél Duisburgban

Fazekas-Zur KrisztinaA portugáliai Európa-bajnokság, a cali Világjátékok és a korosztályos világversenyek kiemelkedő sikerei után a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon is a 2013-as évhez méltó szereplést várnak a Graboplast-Győr sportolói és vezetői.

Ezúttal összesen 16 számban az egyesület 10 kiválósága száll vízre az éremkért és az előkelő helyezésekért. Közülük a legrutinosabb Kammerer Zoltán, aki 18. éve tagja a felnőtt válogatottnak.

„Még mindig ugyanannyira várom a világbajnokságot, mint régen. A négyesünk az Európa-bajnoki bronzérem után egyre stabilabb volt az edzéseken, remélem, Németországból is éremmel térünk haza” – mondta a 35 éves kajakozó, aki jövőre még mindenképpen folytatná, és nem zárja ki, hogy kitart a lendülete Rióig.

A szintén háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa ezúttal is négy számban szerepel: Kovács Katalinnal 500 és 200 párosban, valamint 200 egyesben és a váltó tagjaként.

„Nagyon bízom a Katival alkotott kettősünkben, és egyesben is szeretnék minél jobban teljesíteni. A riválisok nem változtak: az új-zélandi Lisa Carrington és a lengyel Marta Walczykiewicz a legnagyobb ellenfél” – jelezte a júniusi Európa-bajnokság legeredményesebb magyar kajakozója.

A Graboplast-Győr harmadik olimpiai bajnoka, Fazekas-Zur Krisztina Montemor-o-Velhóban nem indulhatott, most viszont változatos program vár rá: 500 négyesben, 1000 párosban és a váltó tagjaként is segítheti a magyar válogatott eredményességét.

„Három arany lenne a legszebb, de bízom benne, hogy mindhárom számban legalább a dobogóra állhatok. Itthon mindig sok a jó egyesbeli teljesítmény, ezért is ennyire sikeres évről évre a négyes, párosban pedig egyre jobban összecsiszolódunk Szabó Gabival” – mondta Fazekas-Zur Krisztina.

z egyesület többi női vb-szereplője szintén éremesélyes: Csay Renáta – aki Eb-aranyérme után a Világjátékokon két győzelmet aratott – 5000 méteren folytathatja sikersorozatát, míg Lakatos Zsanettől kenu egyesben 200 méteren és 500-on Takács Kincsővel párosban is jó szereplést vár Storcz Botond szövetségi kapitány.

A férfi kenusok mezőnyében Lantos Ádám és Nagy Péter 200 kettesben és a váltóban is indul, egyesben Lantos Ádám 200, Nagy Péter 500 méteren bizonyíthat, míg Varga Dávid ezúttal is helyet kapott a magyar csapatban 1000 négyesben. Kajak váltóban Hérics Dávid mutatkozhat be a vasárnapig tartó vb-n.

„Nagy öröm, hogy minden szakágban ott lehet legalább két győri versenyző a világbajnokságon, bízom benne, hogy az Európa-bajnoksághoz és a szezon többi világeseményéhez hasonlóan most is jelentősen hozzájárulnak kajakozóink és kenusaink a magyar sikerekhez” – jegyezte meg Kadler Gusztáv, a Graboplast-Győr szakosztályvezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség általános alelnöke.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.