Fehérvári hokisbravúr Klagenfurtban!

hoki_Frank Banham, 440

Frank Banham (pirosban) két gólt is ütött

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 3. fordulójában a Fehérvár AV19 6–3-ra legyőzte idegenben a rekordbajnok Klagenfurtot. A csapat öröme mégsem lehet felhőtlen, hiszen a harmadik gólt szerző Szirányi Bencének eltört az állkapcsa.

A Volán nagyszerűen, a Villach elleni 4–3-as hazai sikerrel kezdte az idényt, a Vienna Capitals otthonában azonban nem volt esélye pontszerzésre (3–6). A pénteki ellenfél Klagenfurt szintén egy győzelemmel és egy vereséggel kezdett, így az volt a kérdés, melyik csapat tudja maga mögött hagyni a másikat.

A meccset a rekordbajnok klagenfurtiak kezdték jobban, Brandon Marinót már a második percben kiállították, a kapu előtti zűrzavart pedig Thomas Hundertpfund váltotta gólra (1–0). Sokáig nem élt a hazai előny, a kivédekezett emberhátrány után nem sokkal Frank Banham kiegyenlített, majd az első harmad derekán Andrew Sarauer révén már a fehérváriak vezettek (1–2).

A 14. percben Banham kiállítását Hundertpfund büntette ismét, de egy perccel később Szirányi Bence visszavette az előnyt, és 3–2-es magyar vezetéssel zárult az első felvonás.

A második harmadban előbb a Volán, majd a 30-szoros bajnok védekezett ki egy emberhátrányos időszakot, a 33. percben pedig tovább növelte előnyét a magyar együttes, Jeff LoVecchio volt eredményes (2–4). Sőt, Hundertpfund és Kirk Furey szabálytalansága után kettős előnybe kerültek a fehérváriak, Banham pedig kényelmes előnyhöz juttatta a gárdát (2–5).

A játékrész hajrájában Kiss Dániel, a harmadik harmad közepén Hetényi Péter kiállítását is sikerrel átvészelte a Volán, majd Furey és Stefan Geier büntetése után újra kettős fórt kapott a magyar együttes, de ezzel már nem élt.

Az 59. percben Jakub Koreis révén szépített ugyan a Klagenfurt, de Kovács Csaba a 60. percben fórból szintén eredményesnek bizonyult, így végül 6–3-ra nyert a Volán.

Szirányi Bencének nem ért jól véget a mérkőzés, eltört az állkapcsa, és még a helyszínen egyből meg is műtik a 26 éves, 47-szeres válogatott védőt.

JÉGKORONG, EBEL
3. FORDULÓ
KLAGENFURT–FEHÉRVÁR AV 19 3–6 (2–3, 0–2, 1–1)
Klagenfurt, 3420 néző. V: Kellner (osztrák), Kincses (magyar), Dreier, Hofstätter (mindkettő osztrák)
KLAGENFURT: Tuokkola – Schumnig (2), Wharton – Koreis 1, Hundertpfund 2, Jacques (1) – Reichel, Furey – Lundmark (1), Koch, Strömberg – Pöck (1), Isopp – M. Geier, S. Geier (1), Ban – Cirtek, Vallant – Witting, Harand, Kreuzer
FEHÉRVÁR: Rajna – Orbán A., Hetényi P. – Magosi B. (1), Sikorcin, Kóger D. – Wehrs, Ejdepalm – Marino (1), Sarauer 1 (1), LoVecchio 1 (1) – Szirányi B. 1, Tokaji – Banham 2 (1), Bartalis (3), Kovács Cs. 1 (2) – Kiss D. – Németh A., Nemes, Sárpátki
Gólszerző: Hundertpfund (3., 14.), Koreis (59.), illetve Banham (6., 37.), Sarauer (10.), Szirányi (15.), LoVecchio (33.), Kovács (60.)

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN
Dornbirner–Vienna Capitals 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)
Villach–Innsbruck 5–1 (2–0, 0–1, 3–0)
Olimpija Ljubljana–Znojmo 2–5 (1–3, 0–2, 1–0)
PÉNTEKI EREDMÉNY
Salzburg–Graz 6–4 (3–2, 2–1, 1–1)

(nso.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.