Fekvőbringával tekerte körül a Földet

kerékpár_fekvő, Szabó Zoltán, Föld körülTavaly, 2013. június 16-án indult útnak a székelyudvarhelyi Szabó Zoltán, ismertebb nevén Kobra, hogy kétkerekű fekvőbringáján körbetekerje a Földet.

Akkor úgy gondolta a nagyjából negyvenezer kilométernyi út megtételéhez két év kell, de mint kiderült, elég volt egy év és négy hónap. Így a világjáró tegnap délután 18 óra 29 perckor érte el a Székelyudvarhely határát jelző táblát.

kerékpár_fekvő, 440, térképKobra barátai már Marosvásárhelytől folyamatosan csatlakoztak hozzá, Vármezőtől egy egész biciklis sereg kísérte. Ahogy elmondta, csúszott néhány órát az érkezéssel, mert az úton többször is megállították ismerősök és ismeretlenek, akikkel szívesen állt szóba. Udvarhely határában a tábla mellett fotózkodva, miközben csak annyit mondott „ez megvan”.

Mire a városközponton keresztül begurult a Pizza 21 előtti térre, ahonnan több mint egy éve megkezdte útját, már egy százfős, ünneplő sereg fogadta. A családtagok, barátok és ismerősök hatalmas tapssal és ovációval üdvözölték a hazatérő bringást. Pezsgőbontásra is sor került, így az ünneplők sorra koccinthattak Kobrával, aki aztán egy óriási tortát is felszeletelt, amely egy világtérképet ábrázolt az általa megtett út bejelölésével.

(uh/ro/Kakasy Botond)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.