Felajánlotta lemondását Horváth Ferenc

Horvath FerencA Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a legutóbbi ezüstérmes Győrt a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Horváth Ferenc, a győriek vezetőedzője jelezte, hogy fel fogja ajánlani lemondását Tarsoly Csabának, a klub elnökének. Hozzátette, amennyiben úgy alakul, akkor is emelt fővel fog távozni, épp úgy, ahogy érkezett a csapathoz.

Horváth Ferenc– Tudom, hogy a vereségben megvan az edző felelőssége, de azoké is, akik kihagyják a tizenegyest, két méterről nem találnak a kapuba vagy éppen minden szögből gólt kapnak. Emelt fővel érkeztem Győrbe és nem akarok szégyenkezve, lógó orral távozni most sem. Ha azzal segítem a klubot, akkor ez után a vereség után felajánlom a lemondásomat. A tulajdonos dönt, a továbbiakban az ő kezében van a sorsom.

Mozgalmasan indult a találkozó, sorra követték egymást a helyzetek mindkét kapu előtt. A vezetést – Rudolf büntetőjével – a vendégek szerezték meg, akik ezt követően is többet birtokolták a labdát és veszélyesebben futballoztak. A Győr azonban nem tudott előnnyel szünetre vonulni, mert egyrészt Rudolf második tizenegyesét Danilovic kivédte, másrészt a Puskás szinte a semmiből egyenlített Lencse szép góljával.

A fordulást követően a csapatok ugyanott folytatták, ahol a pihenő előtt abbahagyták: lendületes támadások futottak a pályán és a vendégeknél volt többet a labda. A különbséget az jelentette, hogy ezúttal nem a Győr szerezte meg a vezetést, hanem egy jól eltalált Tischler-lövéssel a hazaiak. A gólt követően a felcsútiak egyre magabiztosabban futballoztak, de a vendégek is mindent megtettek az újabb gólért, és az, hogy nem sikerült pontot szerezniük, egyértelműen a hazai kapus érdeme, aki a mezőny legjobbjaként minden próbálkozásukat hárította.

A Puskás sorozatban harmadik meccsét is megnyerte a bajnokságban, és ezzel megelőzte az egy találkozóval kevesebbet játszó Győrt.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Puskás Akadémia FC – Győri ETO FC 2-1 (1-1)
Gól: Lencse (42), Tischler (70.), illetve Rudolf (19., 11-es)
Puskás Akadémia: Danilovic – Lorentz, Kelic, Vaszicsku (Tar 46.), Tamás – Szélesi, Polonkai, Szakály D., Harsányi (Denkovic 76.) – Lencse (Margitics 89.), Tischler.
Győr: Pogacsics – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Pátkai, Kamber – Koltai (Varga R. 65.), Rudolf, Strestik (Kvilitaia 76.) – Priskin (Andric 65.)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.