Felemás pólós rajt a BL-ben: OSC igen, Szolnok nem

póló_Salamon Ferenc, 440, OSCSalamon Ferenc két OSC-gól szerzője (Fotó: nso)

Az OSC magabiztos győzelemmel kezdte meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörét a budai Nyéki Imre Uszodában, Vincze Balázs csapata 12–7-re legyőzte a román Oradeát. A Szolnoki Dózsa 12–10-re kikapott a szerb Radnicskitől Szerbiában. A négycsapatos csoportokból két-két gárda jut tovább a selejtezősorozat playoffjába, amelyről közvetlenül a BL-be lehet jutni.

A magyar bajnokságot a 11. helyen záró, az előtte végzők visszalépését követően BL-lehetőséghez jutó OSC hazai pályán rendezi meg a selejtező 2. körében a D-csoport küzdelmeit. Első ellenfele a román Digi Oradea volt, amelynek legyőzése nem okozott gondot a Szegedről a keret nagy részét magával hozó Vincze Balázs együttese számára.

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–DIGI-ORADEA (román) 12–7 (5–0, 4–3, 2–0, 1–4)
Vincze Balázs: – Az eredmény sima, a mérkőzés nem volt az. Koncentrált játék kellett, hogy ez a különbség kialakuljon, az elején is és a folytatásban is, amikor tartottuk és növeltük az előnyünket. Ez a játék bizakodásra ad okot. A Nagyváradot ismertük, a Kazany Duisburg elleni meccsét pedig elemezni fogjuk.
A nagy feladat szombaton következik, a Kazany vár Vincze Balázs együttesére – a tét a csoportelsőség. (DIGI TV, 16.30)

x x x

A BL megnyerésére is esélyesnek tartott, a magyar válogatott keret felét magáénak tudó Szolnok Szerbiában játszik a selejtezőben. Mindjárt az első meccsen a csoport másik nagyágyújával, a hazai Radnicski Kragujecavval találkozott, akitől elég sima vereséget szenvedett.

RADNICSKI KRAGUJEVAC (szerb)–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 12–10 (6–3, 3–2, 1–2, 2–3)
Cseh Sándor: – Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy számítottunk rá, természetesen nem az eredményre, hanem a szerbek aggresszív játékára gondolok. Készültünk rá, de ezek szerint nem sikerült kellőképpen… A Kragujevac már játszott egy selejtezőkört, voltak erős meccsei a délszláv regionális bajnokságban is, míg nekünk eddig könnyebb találkozóink voltak. A jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy az ellenfél aggresszív kezdésére odafigyeljünk, mert egyre több csapat operál ezzel.

Szombaton a török Yüzme ellen magabiztos diadallal melegítő Posillipo következik, az OSC által az előző körben 10–1-re legyőzött nápolyiak ellen meglepetés lenne az újabb vereség, amely a BL-álmok szertefoszlását jelentené.

(nso.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.