Felfalta főtitkárát egy év alatt az evezősök elnöke

MESZ_logo_0Finoman szólva is furcsa dolgok történnek a Magyar Evezős Szövetségben (MESZ). Az elvtelen döntések, a zavaros ügyintézés, a folyamatos kapkodás pedig óhatatlanul meghozza negatív gyümölcseit.

A legutóbbi bombát az éppen egy éve kiválasztott és kinevezett főtitkar, Szlatényi György viharos gyorsasaggal történt távozása jelenti. Mielőtt elmerülnénk a részletekben, gyorsan szögezzük le: Szlatényi nem pillanatnyi felindultságában dobta be a törülközőt, kartávolságnyira a nyugdijtól!

E lépésig sokat nyelt az “elvarázsolt”, s talán némi hatalmi túltengésben is szenvedő elnöktől, dr. Regényi Tamástól. Regényivel nem egyszerűen hirtelen szakitott, hanem ugyancsak sokat nyelt, amíg döntött.

Jogosan kérdezheti bárki, mégis mi mindenre van szükség ahhoz, hogy valaki – ráadasul a sportmozgalomban megszerzett, csaknem 20 éves vezetői gyakorlattal – egy ilyen döntésre határozza el magát?

A legnagyobb baj az, hogy Regényi egyszerűen nem tudja átlátni a sportág valós helyzetét, a magyar evezés  lehetőségeit és korlatait. Ennek megfelelően képtelen érdemi döntéseket meghozni. Olyannyira, hogy a bevett gyakorlat szerint mindig annak ad igazat, akivel utoljara találkozik.

Az előző pácienseknek tett ígéreteit pedig rendre “elfelejti”. Ezt a trükköt e sorok irójával is eljatszotta…

Hatarozatképtelensége örökös kapkodást, a napi döntések rendszeres visszavonását, illetve átértelmezését vonta maga utan.  A folytonos bizonytalanság kiemelt “haszonélvezője”  Szlatényi volt, aki nem kért többet Regényi  fárasztásos praktikaiból és az első menet végén feladta a kilátástalannak ítélt harcot.

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.