Félmillió dollárt érhet Muhammad Ali boxkesztyűje?

BIO MUHAMMAD ALI-CASSIUS CLAY-FRAZIER

Ali padlót fogott Frazierrel szemben (Fotók: Europress/AFP)

A várakozások szerint akár félmillió dollár is befolyhat Muhammad Alinak az egyik dallasi aukciósház által árverésre kínált bokszkesztyűjéért, amelyet a profi ökölvívás élő amerikai legendája az évszázad mérkőzésén viselt.

Az emlékezetes meccset Ali a profi nehézsúlyú világbajnoki címért 1971-ben vívta, s bár a további két meccsüket később megnyerte, az első összecsapáson – egyhangú pontozással – alulmaradt a honfitárs Joe Frazierrel szemben.

A minden idők egyik legkiválóbb ringcsatáját sportszakmailag az avatta különlegesen értékessé, hogy két, amatőrként egyformán olimpiai aranyérmes, s addig a hivatásosok táborában ugyanúgy veretlen nehézsúlyú bajnok verekedett meg a királykategória trónjáért.

BIO MUHAMMAD ALI-FRAZIER

A visszavágót már Ali nyerte (jobbról)

Az aukciósház keddi bejelentése szerint az árverést július 31-én tartják a „vesztes” kesztyűért, amely Ali néhai edzőjének, a 2012-ben 90 éves korában elhunyt Angelo Dundeenak a hagyatékából került elő.

Muhammad Ali felszerelései eleve a legkelendőbb relikviák közé tartoznak, az említett 1971-es meccsen viselt nadrágja például egy 2011-es árverésen csúcsösszegért, 173 102 dollárért kelt el; ennyit addig egyetlen más bokszemléktárgyért sem adtak.

(Forrás: mno.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.