Felújított olimpiai park: a sport örömforrás!

olimpiai park, V. kerület 1

Átadták szombaton a budapesti belvárosban a megújult Olimpia parkot. Az ünnepségen Rogán Antal, az V. kerület polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a kor követelményeinek minden szempontból megfelelő Olimpia park a fővárosban ritka Duna-parti parkok egyike, ezért különös értéket képvisel.

A sportolási és minden generációnak pihenési lehetőséget kínáló park mostantól valóban „olimpiai” – mondta Rogán Antal –, köszönhetően a játékokra utaló alkotásoknak, így például az olimpiai aranyérmesek falának, az olimpiai láng emlékművének és az ötkarikás „szimbólumszobornak”, amely április 1-jétől díszkivilágítást is kap.

Az átadáson részt vevő Schmitt Pál volt államfő, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott: a megújult park azt hirdeti, hogy a sport örömforrás.

olimpiai park, V. kerület 2

A piros-fehér-zöld színű, az olimpiai ötkarikát ábrázoló alkotásról szólva hangsúlyozta: ez a világ egyik legismertebb szimbóluma, amely arra az univerzalitásra utal, hogy az olimpiai mozgalom mindenkié. Ez a térplasztika egyúttal kifejezi a magyarok büszkeségét az ország olimpiai bajnokaira – jegyezte meg Schmitt Pál.

A belváros legnagyobb közparkja Észak-Lipótváros több utcájával együtt újult meg 1,8 milliárd forint európai uniós és magyar állami forrásból. A fejlesztéssel a Képviselői Irodaház melletti Olimpia parkban létrejött egy körbekerített, többfunkciós pihenőpark játszótérrel, kültéri sportpályával és kutyafuttatóval.
(Forrás: mob.hu, fotók: Domby Iván)

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.