Felvonták a magyar zászlót Szocsiban

Szocsi2014 - Ünnepélyesen felvonták a magyar zászlótFelvonták a magyar lobogót csütörtökön a szocsi téli játékok tengerparti olimpiai falujában. A mintegy húszperces ünnepség a magyar csapat bevonulásával kezdődött, a sportolóknak és vezetőknek önkéntesek álltak sorfalat, miközben kis magyar zászlókat lengettek.
Ezt követően négy dobos adott rövid műsort, majd egy 11 fős együttes énekelt el egy számot, melyre az önkéntesek és a dobosok is táncoltak. A főtéren a kizárólag a magyaroknak rendezett ceremónián Irina Szluckaja, az olimpiai falu alpolgármestere köszöntette a csapatot, melyet ezúttal a gyorskorcsolyázók képviseltek, mivel a síelők a két hegyi faluban laknak.

Sok szerencsét! Kívánom, hogy mindannyian életetek legjobbját nyújtsátok, és elmondhassátok, megérte éveken át keményen dolgozni és edzeni. Érezzétek nagyon jól magatokat!” – mondta Sebestyén Júlia egykori riválisa, a kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok műkorcsolyázó, aki a szervezők nevében egy tíz darabból álló matrjoskával ajándékozta meg Szabó Bencét, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát.

A napsütéses, szinte tavaszias időben tartott ünnepség végén az olimpia himnuszára az ötkarikás zászlót, míg a magyar himnuszra a piros-fehér-zöld lobogót vonták fel az olimpiai falu főterén, majd egy újabb orosz dal közben a szocsi játékok három kabalafigurája hívta kis táncra a magyar sportolókat, edzőket és vezetőket.

Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Szocsiban 2014. február 6-án, egy nappal a XXII. téli játékok megnyitója előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor

Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Szocsiban 2014. február 6-án, egy nappal a XXII. téli játékok megnyitója előtt.
MTI Fotó: Illyés Tibor

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.