Ferenc pápa audiencián fogadta Borkai Zsoltot és Szabó Bencét

Ferenc pápa, Borkai Zsolt, Szabó Bence

A 42. EOC közgyűlés zárónapján A 2015. évi I. Európa Játékokról szóló beszámolót követően az európai olimpiai bizottságok küldöttjeit Ferenc pápa fogadta audiencián a Vatikánban, így Borkai Zsoltot a MOB elnökét és Szabó Bencét a MOB főtitkárát is.

Ferenc pápa beszédjében felhívta az Olimpiai Mozgalom és a nemzetközi sportvilág vezetőit, hogy a sportot nevelési céllal használják a társadalmak és a fiatal generációk fejlődése érdekében. Kiemelte, hogy a sport maga a harmónia, de ha a pénz és siker utáni erkölcstelen hajsza eluralkodik rajta, a sport és annak harmóniája elveszhet.

Ferenc pápa távolabbról

„Mindannyian tudatában vagyunk annak az elvárásnak és szükségnek, hogy olyan versenyzők és sportolók nevelését kell megvalósítani, akiket az egyenesség, erkölcsi erő és a felelősségvállalás iránti fogékonyság vezérel. A sport az az egyetemes nyelv, amelyet az egész világ beszél és megért, amely határokon, kultúrán, emberi fajon, vallásokon és ideológián átível. Mivel a sport rendkívül értékes erőforrás, ezért kérem Önöket, hogy a sport a fiatalabb generációk számára a békét, a kölcsönös megértést és harmonikus egymás mellett élést szolgálja, az emberiség érdekében” – mondta zárszavában Ferenc pápa a 49 tagország sportvezetői előtt.

(Forrás: MTI, mob.hu)

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.