Férfi vízilabda világliga: Döntős a magyar csapat

Benedek Tibor a lefújás után megköszöni a vízből kikászálódó Szivós Mártonnak a játékot. - Fotó: VLV.hu

Benedek Tibor a lefújás után megköszöni a vízből kikászálódó Szivós Mártonnak a játékot. – Fotó: VLV.hu

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a világliga dubaji szuperdöntőjének szombati fináléjába, miután a pénteki elődöntőben 10-8-ra legyőzte a montenegrói csapatot.

A montenegróiak szereztek vezetést, ám Madaras duplájával sikerült fordítani, aztán még Tóth is betalált. Időt kért a rivális, és még az első negyed vége előtt szépített. A második felvonásban Brguljan egyenlített, azonban Angyal és Erdélyi is eredményes volt, így 5-3-mal várta a nagyszünetet a Benedek-csapat.

A montenegróiak innen még felálltak, Janovic ötméteresből egyenlített, majd Varga Dániel gyorsan végzett el egy szabaddobást, így a teljes védelmet meglepte, ezután pedig Hosnyánszky gondoskodott róla, hogy megint kétgólos legyen a vezetés.

Az ellenfél újból időt kért, de Erdélyi remek játékával sikerült tartani az előnyt, ráadásul 9-7-nél, négy és fél perccel a vége előtt Nagy büntetőt védett. Ezt követően Varga Dénes bebombázott ötméterese nyugtatóan hatott a magyarokra, a végén Klikovac pedig már csak kozmetikázni tudta az eredményt.
“Gratulálok a fiúknak, mert méltón játszottak ahhoz, ahogy a legutóbbi négy meccsen felépítettük a játékunkat. Nyilván ez más műfaj volt, egy világverseny elődöntője, egy remek csapat ellen. Azt gondolom, csak annyit lehet mondani, hogy le a kalappal és csak így tovább!” – mondta Benedek Tibor a lefújás után a vlv-nek.

Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége a döntőben a szerbekkel találkozik közép-európai idő szerint szombat 16.30-kor.

Férfi vízilabda világliga, elődöntő:

Magyarország-Montenegró 10-8 (3-2, 2-1, 4-4, 1-1)
Gól: Erdélyi 3, Madaras 2, Tóth 1, Angyal 1, Varga Dániel 1, Hosnyánszky 1, Varga Dénes 1, illetve Brguljan 2, Janovic 2, Cuckovic 1, Paskovic 1, Petrovic 1, Klikovac 1

A másik elődöntőben:
Szerbia-Ausztrália 12-5 (2-1, 5-2, 2-0, 3-2)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.