Fölényes férfisiker Algéria, női győzelem Bolívia ellen

sakk_Polgár Judit_JPPA magyar férficsapat Algéria legjobbjai ellen nyert fölényesen, a női válogatott pedig Bolívia együttese felett diadalmaskodott könnyedén a sakkolimpián, amely szombaton kezdődött meg a norvégiai Tromsőben.

A férfiaknál az első táblán játszó Balogh Csaba és az első olimpiáján részt vevő, harmadik táblás Rapport Richárd a sötét színeket vezetve gyűjtötte be a teljes pontot, s miután Almási Zoltán és Polgár Judit világossal szintén feladásra késztette ellenfelét, 4-0-s magyar diadallal zárult a mérkőzés.

A nőknél – az első táblán a sötét bábukat vezető kétszeres olimpiai bajnok, nagy visszatérő Mádl Ildikóval – ugyancsak magabiztos magyar győzelem született a bolíviai válogatott ellen.

Eredmények, 1. forduló:

Férfiak:
Algéria-Magyarország 0-4

Mohamed Haddus-Balogh Csaba 0-1
Almási Zoltán-Halil Bengerabi 1-0

Szaad Beluada-Rapport Richárd 0-1
Polgár Judit-Jamin Szeddaui 1-0

Nők:

Bolívia-Magyarország 0-4

Maria Eugenia Ramírez-Mádl Ildikó 0-1
Gara Anita-Daniela Cordero 1-0
Lucia Estrada-Gara Tícia 0-1
Papp Petra-Alexandra Prado 1-0

A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett az augusztus 14-éig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le – itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással -, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.