Galambos Péter döntős az evezős világbajnokságon

evezOB_9_Galambos PéterA könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter sikerrel vette csütörtöki középdöntőjét, és ezzel bejutott a pénteki hatos fináléba a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon.

A kormányos nélküli kettesek között szereplő Simon Béla, Juhász Adrián kettősnek nem sikerült a bravúr, ők a folytatásban a B döntőben, a 7-12. helyért szállnak majd vízre.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a 26 éves váci Galambos nagyon erős futamba került, ott volt mellette többek között a címvédő dán Henrik Stephansen és a francia Jeremie Azou is, aki idén a világ eddigi legjobb idejét húzta. A magyar evezős óvatosan kezdett, az első ezer méteren a mezőny második felében a haladt, a hajrában azonban beleerősített, és így a francia, valamint a dán mögött sikerült elcsípnie a harmadik, még éppen finálét érő helyet. Galambosnak a három évvel ezelőtti bronz és a tavalyi ezüst után most is az a célja, hogy dobogóra kerüljön – a fináléját pénteken, magyar idő szerint 8.48 órától rendezik majd.

Simon és Juhász szintén a középdöntőben küzdött csütörtökön, ahol a hatodikak lettek, így szombaton, utolsó pályájukon a B fináléban szerepelhetnek. A harmadik magyar egység, az egypárevezősök között versenyző Széll Domonkos harmadikként zárt csütörtöki futamában, őt pénteken a C döntőben szólítják majd rajthoz, a tét a 13-18. hely lesz.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.