Galambos Péternek gyomorrontás után csak jobb jöhet az ötödik helynél!

evezősob_16_az elnök második lettAz első, egyéves időszakot követően immár négy esztendőre a Magyar Evezős Szövetség elnökévé megválasztott dr. Regényi Tamás kettős minőségben vett részt az elmúlt hétvégén Sukorón, a Velencei tavon, négynapos program keretében megrendezett országos evezős bajnokságon. A „Masters” kategória számai közül hatban is hajóba ült, s természetesen elnöki teendőit is igyekezett ellátni. A közbenső rövid holtidők egyikét kihasználva beszélgettünk. Előbb a sportág közeljövője került szóba.

– Nagy jelentőségűnek tartjuk, hogy az evezés bekerült a tizenhat, kiemelten kezelt sportág közé, ami a korábbi költségvetéseinket alapul véve komoly plusz anyagi lehetőségekkel is jár. Természetesen ezek a pénzösszegek rendkívül szigorú követelményeket figyelembe véve lesznek felhasználva. Az általánosan érvényes elvek szem előtt tartása mellett kiemelten fókuszálunk majd az utánpótlásra, a veteránokra és a fogyatékosok sportolására is.

– Eredetileg Szegeden szerették volna ezt a négynapos sorozatot lebonyolítani, de onnan a sárkányhajó világbajnokság miatt kiszorultak.

– Nem kis félelemmel vágtunk bele a sukorói rendezésbe, de szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk és így ideális feltételeket tudtunk biztosítani. Örvendetes, hogy nőtt a részvevők száma, konkrétan a legfiatalabbaknál és a legidősebbeknél. A tendencia mindenképpen jó, a szövetség vezetőinek ezt az irányt kell erősíteniük.

evez_Ficsor László   A villámbeszélgetést egy hasonlóan rövid interjú követte, amelyben Ficsor László szövetségi kapitány még a keddi elutazás előtt summázta szakmai véleményét.

– Szerdától az ausztriai Linz-Ottensheimben az U23-as korosztály világbajnokságát bonyolítják le, ahol nem kevesebb, mint tizenhét evezősünk kap lehetőséget arra, hogy az év fő versenyén bizonyítsa tehetségét és felkészültségét. Négy-öt egységünk is képes lehet arra, hogy bekerüljön az A-döntőbe, ahol az első hat hely valamelyike lehet számukra a tét.  Két héttel később a  litvániai Trakaiban az ifjúságiak világbajnokságára kerül sor, majd augusztus utolsó napjaiban a felnőttek csúcstalálkozója következik, koreai helyszínnel. Természetesen a legnagyobb érdeklődés a felnőttek Vb-jét övezi, hiszen ott a könnyűsúlyú egypárevezésben a váci Galambos Péter személyében éremszerzésre képes jelöltet tudunk a rajtvonalra küldeni. Galambos Luzernben, a Világkupán gyomorrontással küszködve is ötödik tudott lenni, egészségesen biztosan többre lehet képes. Ő egyébként a normálsúlyúak között is elindul. Mellette a Simon Béla-Juhász Adrián szolnoki kétevezős egység okozhat elsősorban kellemes meglepetést.

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.