Gera bajnoki mérkőzésen is gólt szerzett az új stadionban

DollThomas Doll a Nyíregyháza elleni teljesítménnyel, valamint a Groupama Aréna atmoszférájával is elégedett volt.

Az előző szezonban bronzérmes Ferencváros magabiztos győzelmet aratott az újonc Nyíregyháza ellen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A várakozásoknak megfelelően a Ferencváros kezdett aktívabban, s ez már a 13. percben meghozta az eredményt. A gól után sem álltak le a zöld-fehérek, s újabb negyedóra elteltével megduplázták előnyüket: Gera Zoltán egy parádés távoli lövéssel vette be Balogh kapuját. Csábi József, az újonc vendégek vezetőedzője cserélt, Rubust Koller váltotta, s ennek nyomán az első félidő végén kissé összeszedettebben játszott a Nyíregyháza.

A fordulást követően is a hazaiak irányítottak, s a játékrész derekán – miután Pekár felvágta Ugrait a 16-oson belül – 11-eshez jutottak, amelyet értékesítettek is, s ezzel eldőlt a három pont sorsa. A vendégek erejéből a hajrában csak a szépítésre futotta.

A találkozót követően Thomas Doll elégedetten értékelte a látottakat.

– Úgy érzem, hogy ma alapvetően jól játszottunk – fogalmazott Thomas Doll. – Az első félidőben jól kombináltunk, a szélső védőim rendszeresen felfutottak, bátran játszottak. Minden csapat, amelyik három nullra vezet, egy picit talán visszakapcsol, ezért lehetett az, hogy a hajrában a Nyíregyháza egy picit feljebb jött. Mindenki boldog lehet, hogy ebben a csodálatos stadionban, a csodálatos szurkolókkal egy csodás napot éltünk meg. Örülünk, hogy ehhez a csapat is hozzátehette ehhez a részét. Még egy-két gólt lőhettünk volna, de talán ez sem rossz eredmény, mert két lábbal a földön maradunk.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Ferencváros-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Gól: Busai (13.), Gera (28.), Mateos (67., 11-es), illetve Bajzát (78.)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig – Nagy D. (Havojic, 63.), Busai, Gyömbér, Gera (Lauth, 72.) – Böde, Ugrai (Kukuruzovic, 68.)
Nyíregyháza: Balogh – Fodor, Szokol, Rubus (Koller, 30.), Jánvári – Gengeliczki, Pekár (Sándor I., 75.), Kostic, Abdouraman – Szécsi (Pákolicz, 63.), Bajzát.

MTI/Fradi.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.