Gera szerint felszabadult játékra van szükség

ballA magyar labdarúgó-válogatott szerdán két edzéssel folytatta felkészülését az északírek elleni vasárnapi Eb-selejtezőre.

A magyar válogatott szerdai programja délelőtt taktikai megbeszéléssel kezdődött, majd egy edzéssel folytatódott, az első olyan gyakorlással, amelyen az összes kerettag részt vett. Érdekesség, hogy a szerdai edzéseken a válogatott tagjai már az EURO2016 selejtezőinek hivatalos labdáival gyakorolhattak. A nap további részében sem unatkoztak a labdarúgók, előbb a válogatott formaruhájához vettek méretet a játékosokról, majd az ebéd utáni pihenő közben befutott Telkibe Hajnal Tamás is, aki elbeszélgetett a kerettagokkal, egyeztetett Pintér Attilával is, majd megnézte a csapat délutáni edzését.

A középpályás az mlsz.hu-nak elmondta: vasárnapig tartózkodik Magyarországon, és ha már itthon jár, eljött látogatóba a válogatotthoz is. Az Ingolstadttól nemrégiben távozó futballista szeretné, ha minél előbb sikerülne csapatot találnia magának, addig is volt klubja U21-es együttesével készül, hogy mikor szerződést kap, jó fizikális állapotban kezdhesse meg a munkát új csapatánál.

Gera Zoltán, a válogatott támadója az mlsz.hu-nak arról beszélt, hogy eddig pozitív benyomásai vannak a válogatott keretről, és bízik benne, hogy a csapat felszabadultan játszik vasárnap este az északírek ellen.

– A jelenlegi válogatott keret játékosai fiatalok, éhesek a sikerre, úgy látom, lelkes, jó hozzáállású játékosok alkotják a csapatot. Még az ismerkedés fázisában vagyunk, azon vagyok, hogy a pályán is minél jobban megismerjem a játékostársakat – fogalmazott Gera. – Összességében a keret pozitív benyomást tett rám, azt várom, hogy jól kezdjük a selejtező sorozatot. Fontos, hogy ne kapkodjunk, ne legyünk görcsösek, ne roppantson össze bennünket a tét, hanem mindenki felszabadultan játsszon. Próbálnunk kell kizárni a külvilágot, nem szabad, hogy bárkit is görcsössé tegyenek az elvárások. Az elmúlt bő tíz évben az egyik ellensége mindig az volt a válogatottnak, hogy rendre összeroppant a társaság. Mindenkinek azt kell nyújtania, ami benne van, amiért ide került, ha ezt meg tudjuk valósítani, jó eredményt fogunk elérni.

MLSZ.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.