Gera Zoltán újra a Fradiban!

Gera_Orosz_440A Ferencváros NB I-es labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gera Zoltán ismét a zöld-fehéreket erősíti.

A fradi.hu beszámolója szerint a klub és Gera Zoltán mindenben megegyezett egymással, így eldőlt, hogy a 2000 és 2004 között a Fradiban szerepelt visszatér az Üllői útra. A 77-szeres magyar válogatott, korábban tíz évig Angliában játszó Gera már több napja Thomas Doll edzéseit látogatja, de mától mindezt a klub igazolt labdarúgójaként teszi.

A sokak által „Gerzsonnak” becézett futballista 2002-ben mutatkozott be a magyar válogatottban, és ebben az esztendőben, októberben, a San Marino ellen máig emlékezetes mesterhármast szerzett. Két évvel később már a nemzeti csapat kapitánya volt, amelyben az évek során 77 alkalommal lépett pályára és 23 találatot szerzett.

Gera Zoltán a Ferencvárossal kétszeres bajnok, kétszeres bajnoki ezüstérmes, kétszeres Magyar Kupa-győztes, és egyszeres Szuperkupa-győztes. A WBA-val megnyerte az angol másodosztályt, míg a Fulhammel Európa Liga döntőt játszott.

Az elmúlt tizenöt év legjobb magyar futballistáját 2002-ben, 2004-ben és 2005-ben az év legjobb magyar játékosának választották, míg 2011-ben a Hollandia elleni Eb-selejtezőn szerzett első gólja az év találata lett hazánkban.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.