Gercsák Szabina Európa-bajnok!

Gercsák SzabinaValóra vált egy álom: az elmúlt hónapokban kiemelkedően teljesítő Gercsák Szabina szombaton Tallinnban megnyerte az ifjúsági Európa-bajnokságot! 

Az észt fővárosban pénteken nem volt felhőtlenül boldog a magyar küldöttség, pedig ketten is csak hajszálra voltak a dobogótól. A 48 kilogrammos Pupp Réka a tavalyi bronz után fényesebb éremre vágyott, ennek megfelelően le is győzte spanyol és grúz riválisát az elődöntőig vezető úton. A döntőbe jutásért nagyon szoros csatát vívott a francia Combeau-val, a későbbi aranyérmessel, kettejük között végül a hosszabbításban adott intés döntött a francia javára. Ez a csata nagyon sokat kivett az Atomerőmű judósából, aki a bronzmeccsen nem bírt az orosz Silovával, így az ötödik helyen végzett.

A 44 kilogrammos Mihalovits Kincső is ragyogóan kezdett, a KSI SE fiatalja bolgár és török riválisát is ipponnal legyőzve lett elődöntős, ám ő is kikapott a későbbi győztestől, az orosz Turcsavától. A bronzmeccsen csak egy intés miatt nem sikerült javítani, de ez az ötödik helyezés is igen értékes eredmény.

Szombaton aztán eljött a mi napunk. Az előzetesen is aranyesélyesnek tartott Gercsák Szabina érvényesítette a papírformát: valamennyi – sorrendben grúz, ukrán, lengyel és holland – ellenfelét egyaránt ipponnal legyőzve szerezte meg pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét, a korosztályos Európa-bajnoki aranyat. Flórusz János tizenhat esztendős tanítványa lett a korcsoport tizenegyedik magyar kontinensbajnoka!

(Forrás: judoinfo.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.