Gercsák Szabina kétszeres éremeséllyel az ifjúsági olimpián!

csel_Gercsák Szabina, 440

A második ifjúsági olimpiát rendezik meg augusztus 16. és 28. között, a kínai Nancsingban. A huszonnyolc sportág egyike a judo, amelynek küzdelmeiben száznégy judoka vehet majd részt a játékokon – köztük Gercsák Szabina (63 kg, Hell-Miskolci JC) és Sárecz Márton (66 kg, Gemenc JK).

A judo versenyeire augusztus 17. és 21. között kerül sor, s az egyéni csatározások mellett most először a csapatverseny is a programba kerül – a kezdeményezésnek szabad utat adott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Minden vegyes csapatot négy fiú és négy lány alkot majd (minden csapatba különböző országok képviselői kerülnek), a küzdelmeket egyenes kieséses rendszerben vívják majd a csapatok, vigaszág nélkül, az elődöntő vesztesei kapják majd a bronzérmeket.

csel_Anton GeesinkA Nemzetközi Judo Szövetség közleményéből kiderül, hogy a csapatok judós hősökről kapják majd nevüket, Lesz Team Jigoro Kano vagy Team Anton Geesink (az első, nem japán győztes cselgáncsban, az olimpiák történetében – 1964, Tokió), de névadó lesz Robert Van de Walle, David Douillet, Ingrid Berghmans, Vlagyimir Nevrozov, Tani Rioko, Jamasita Jaszuhiro, Willem Ruska, Hszian Tung-mej, Jean-Luc Rouge, George Kerr vagy Sota Csocsisvili is.

(judoinfo.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.