Gercsák Szabina: kezdődhet a felnőtt pályafutásom!

csel_Gercsák Szabina, 440

Gercsák Szabina fehérben (Fotó: judoinfo.hu)

A nanjingi Ifjúsági olimpián győztes cselgáncsozó, Gercsák Szabina is nyilatkozott az aranyérem átvételét követően. Amint elmondta: Rióra még direktben nem gondol, de természetesen kiemelt célja 2015-ben az olimpiai kvalifikáció megszerzése.

„Nagyon jó formában voltam. Az első három meccsem összesen körülbelül nyolcvan másodpercig tartott, aztán a döntő kicsit hosszabb volt, de azt is ipponnal nyertem.

Jó volt a formaidőzítés, meg látszott az a különbség is, hogy 57 kg-osok is voltak a súlycsoportban. Az is látszott, hogy én felnőttversenyeken is indultam az idén, míg a többiek maradtak a saját korosztályukban, és ott versenyeztek.

A döntőbe jutásért azzal a holland lánnyal mentem, akitől az EYOF-on tavaly kikaptam egy intéssel. Most negyven másodperc alatt vertem meg, két vazarit is dobtam rajta. Előtte az Európa-bajnokságon is megvertem, tavaly viszont hazai pályán versenyzett, ezért egy kicsit könnyebb volt a dolga.

Rióra egyelőre nem gondolok. Elkezdem idén a kvalifikációt, a 33. helyen állok a világranglistán, de még nem az a cél, hanem hogy minden felnőtt versenyen jól teljesítsek, amelyiken csak elindulok. Az idén még lesz három Grand Slam, és ha ezeken jól teljesítek, mind a hármon érmet szerzek, akkor már minimum kétszáz ponttal indulok neki a jövő évnek, és a kvalifikáció könnyebb lesz.

Pontot tettem az ifjúsági korosztály tetejére, és örülök annak, hogy tavaly és idén az összes korosztályos versenyt meg tudtam nyerni. Ez volt a végső győzelem ebben a korosztályban, most már ezt lezárhatjuk. Kezdődhet a junior és a felnőtt pályafutásom.”

(mob.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.