Gerebics Rolandnak szerencsére is szüksége lesz a sportlövő vb-n

gerebics_rolandA sarlóspusztai Európa-bajnokság kudarcán már túltette magát a dupla trapos Gerebics Roland, ám a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon úgy érzi nagy szerencsére lenne szüksége a kvóta megszerzéséhez.

A kétszeres világbajnoki ezüstérmes koronglövő a júniusi hazai Eb-n az alapversenyt elrontotta, így nem sikerült a hatos döntőbe jutnia, azóta viszont elmondása szerint sikeres időszakon van túl, részt vett a vb helyszínén, Granadában rendezett Grand Prix-versenyen, s biztosan nyerte meg az országos bajnokságot. A világbajnokságon versenyszámát szeptember 14-én rendezik meg, s előtte még edzőtáborozni is tud.

Mindezek ellenére nem tud igazán bizakodó lenni a világbajnoksággal kapcsolatban, mert az egész éves tréningezési és felkészülési lehetőségei messze elmaradtak az ideálistól, s lényegesen kevesebb versenyen tudott részt venni, mint a szakág legjobbjai közé tartozó lövők.
“A vb-n két kvóta talál gazdára dupla trapban. Sajnos, jó ideje egy helyben toporgok, az átlagos teljesítőképességem szintjén. Csak 86-92 százalékos találati aránnyal tudok versenyezni, míg a világ élmezőnye nagy versenyeken 91-99 százalékossal” – nyilatkozta Gerebics, hozzátéve, hogy saját teljesítményének stabil javulásához az kellene, hogy minimum ötször, de inkább nyolcszor több edzési és felkészülési lehetősége legyen.

A világbajnoki pálya szerinte nem nehéz, ami azt jelenti, hogy sokan, még a gyengébb versenyzők is érhetnek el jó eredményt, azaz nagyon kemény és kiélezett viadal lesz Granadában, s a kvótaszerzéshez “nagy kalap” szerencsére is szüksége lenne.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.