Golovkin, a kölyökképű gyilkos

box_Golovin Gennadij, EP,Getty ImagesA kinézet talán nem, de az eredményei félelmetesek a kazah származású Gennady Golovkinnak. A WBA és IBO jelenlegi középsúlyú ökölvívó világbajnoka 31 mérkőzést vívót meg veretlenül, ráadásul abból 28-at kiütéssel. Legutóbb több mint hét éve(!) fordult elő, hogy valaki – az algériai Amar Amari – hallhatta a végső gongszót.

A hét végén ismét ringbe lépett, és ismét KO-val abszolválta a meccsét Gennady Golovkin, aki immár a középsúly vitathatatlan legjobbja.

Most a mexikói Marco Antonio Rubiot kényszerítette térdre a második menetben, és megszerezte a WBC ideiglenes vb-övét – a WBA és IBO világbajnoki címe mellé -, amelynek birtokában nem is tétlenkedett, kapásból kihívta a bajnokot.

„Miguel Angel Cotto a WBC világbajnoka, nagyon tisztelem őt. Hatalmas bajnok. Remélem, összejön vele egy küzdelem, mert az nagyon fontos lenne a karrierem szempontjából. Ha nem tudok Cottóval, vagy Cesar Chavez Jr.-ral összecsapni, akkor továbbra is bárkivel kiállok”- mondta a kazah bunyós.

Eredményei ellenére, vagy talán éppen azért, Golovkinnak még nem sikerült megmérkőznie „nagy” ökölvívóval, de a legutóbbi sikere óta már képbe került Cotton (39-4, 32 KO) és Chavezen (48-1-1, 32 KO) kívül Andre Ward (27-0, 14 KO), a súlycsoportoktól független világanglista második helyezettjének a neve is.

Jim Lampley, az HBO kommentátora úgy értesült a nagyközépsúly legjobbjának egyik képviselőjétől, hogy a veretlen amerikainak szándékában áll összecsapni a kazah bunyóssal. Egy biztos, akárki is lép Golovkin ellen a szorítóba annak már a talpon maradás is kemény kihívást okozhat.

(Nepszava.hu, fotó: EP, Getty Images)

 

 

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.