Gond nélkül nyert a Veszprém

Andreas Nilsson (k) és Mirko Herceg összecsapása - MTI Fotó: Kovács Anikó

Andreas Nilsson (k) és Mirko Herceg összecsapása – MTI Fotó: Kovács Anikó

Az éllovas MKB-MVM Veszprém simán legyőzte a sereghajtó horvát Nexe Nasice együttesét a férfi kézilabda SEHA-liga keddi játéknapján.

A SEHA-Liga mérkőzésen ezúttal közel sem volt telt ház, ennek dacára a B-közép most is remek hangulatot varázsolt az arénába. Ortega mester tartotta a szavát, nem a megszokott kezdősort küldte pályára.

Ugalde csent el egy labdát a második perc végén, a ziccert biztosan értékesítette. Aztán Mikler fogta Nuic hetesét. Gulyás növelte az előnyt (2:0). Nagy volt rohanás és sok hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, azonban Terzic álompasszát Gulyás így is bevágta (7. perc: 3:0). A 8. perc elején aztán megszerezte a Nexe első gólját, Celebi átlövéséből, amire Zeitz azonnal válaszolt.

A Veszprém egyre jobb ritmusban kézilabdázott, míg a horvátok láthatóan tartottak a hazaiak védőfalától. Zeitz duplája után már 7:3 állt az eredményjelzőn, időt is kért a vendégek trénere. Igazi örömjáték alakult ki, Gulyás adott nagyszerű labdát Nilssonnak, majd Vegar váltott ki elismerést a veszprémi drukkerekből. Kedélyesen csordogált a mérkőzés, a Veszprém tetszés szerint szórta a gólokat, a horvátok pedig alaposan megkínlódtak minden gólért (20. perc: 12:7).

Sulic kiállítása után Gulyás megkülönböztető mezben érkezett a pályára, de nem sikerült cserélnie. A kapuba futott, de végül Gadza lövését nem sikerült hárítania. Jól védekezett a házigazda, s a támadásokra sem lehetett panasz: Iváncsik fantasztikus labdát adott Sulicnak, aki élt is a lehetőséggel (16:9). A félidőt Marguc hetese zárta le.

Szünet után gyorsan kialakult a tíz gólos különbség (19:9). A horvátok továbbra sem tudtak mit kezdeni az MKB védekezésével, Mikler is könnyedén fogta a fáradó vendégek próbálkozásait. Zsinórban hetet vágott a bakonyi csapat, s még mindig várni kellett a Nexe első góljára a második félidőben (40. perc). A Nexe első gólja a 42. percben esett (24:10). Alilovic is végre megérkezett, a játék képe pedig mit sem változott. A fiatal Kancel hatalmas tapsot kapott idei első találatáért. A házigazda könnyű és látványos gólokkal növelte a különbséget, a végére pedig semmi izgalom nem maradt.

SEHA Liga

MKB-MVM Veszprém – Nexe Nasice (horvát) 36-18 (17-9)
Gól: Zeitz 7, Nilsson 5, Gulyás 4, Marguc 4(1), Ugalde 4, Ilic 2(1), Nagy 2, Iváncsik 1, Kancel 1, Ruesga 1, Terzic 1, ill. Gadza 5, Celebi 4, Eter 4(2), Vegar 3, Crunic 1, Pavletic 1.

VEOL.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.