Görbicz Anita 12 gólt lőtt a románok ellen

Magyarország-Románia felkészülési női kézilabda-mérkőzésA magyar női kézilabda-válogatott főleg kitűnő második félidei védekezésével 28-22-re nyert a román csapat ellen Debrecenben, a decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő csapatok mérkőzésén.

A két csapat egyaránt az év végi Eb-re készül. A románoknak a debreceni Főnix-csarnok csoporthelyszín, míg továbbjutás esetén mindkét gárda itt vívja a középdöntőt.

A meccs elején potyogtak a gólok, Ungureanu nem igazán találkozott a labdával, így 4-1-es vezetéssel nyitottak a hazaiak. Lassan rendezték soraikat a románok, felzárkóztak, ám Kiss védésével megakadályozta az egyenlítést. 7-4 után agresszívebb védekezésre váltottak a románok, ugyanakkor támadásban mindkét oldalon sok volt a hiba ebben a szakaszban. Negyedóra után 8-7 volt az állás, ekkor Görbicz lendített a csapaton, és visszaállt a háromgólos előny (11-8). Emberelőnyben nem nőtt a különbség, ráadásul a csereként beállt Zamfir révén ismét szorosabb lett. A szünet előtt Szucsánszkit állították ki, így örülni kellett, hogy legalább egy gól megmaradt a pihenőre.

A fordulást követően rögtön egyenlítettek a vendégek, ám a vezetést nem tudták megszerezni, mert Herr büntetőt fogott. Később megismételte ezt a bravúrt, miközben elől Tomori és Görbicz remekelt. Utóbbi negyedórával a vége előtt már tizedik alkalommal talált be (22-19). Sorozatban kapott öt gól után időt kértek a románok, akik végül 14 perc elteltével találtak be Herrnek.

Miközben biztos volt a vezetés, a támadójáték akadozott, és Németh András szövetségi kapitány cserékkel próbált lendületet adni.

A házigazda a második félidőben csupán hét gólt kapott, és az utolsó húsz percet 9-3-ra nyerte meg.

A magyarok péntektől vasárnapig Szigetszentmiklóson tornán vesznek részt, ahol sorrendben Ausztria, Szlovákia és Csehország lesz az ellenfelük.

Magyarország-Románia 28-22 (16-15)
Gól: Görbicz 12(7), Tomori 5, Bognár-Bódi 3, Klivinyi 2, Kovacsics 2, Bulath 1, Triscsuk 1, Kovacsicz 1, Planéta 1, illetve Nechita 6, Pintea 5, Zamfir 4, Oltean 2, Ardean 1, Buceschi 1, Hotea 1, Babeanu 1(1), Bradeanu 1(1).

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink.

Comments are closed.