Görbicz Anita amikor kellett, klasszismegoldásokkal operált!

Kovács Péter_JP Lassan már szállóige lehetne a következő mondásból, mely szerint „Nincs hétvégre jó kézimeccs nélkül!” Ha egész évben ugyan nem is érvényes ez a felvetés, de a következő hónapokban, egészen május végéig bizonyára minden hétvégén ugyanezt állapíthatjuk majd meg. Így volt ez ezen a héten is, bár a veszprémiek nem kaptak igazán erős ellenfelet. Amit felvonultattak, az viszont meggyőző volt. A Győrnek jóval inkább meg kellett szenvednie az újabb BL-sikerért, mint a legjobb magyar férfiegyüttesnek. Ami pedig a részleteket, az érdemi észrevételeket illeti, azok megfogalmazására ez alkalommal is szívesen vállalkozott Kovács Péter, az Évszázad Játékosa büszke cím tulajdonosa.

„A sérülések miatt némiképp meggyengült Veszprémnek így sem volt sok izgalomra oka, hiszen a fiatalokkal is megtűzdelt horvát vendégek, a Croatia Zagreb játékosai ezen a szinten nem voltak ütőképesek” – vélekedett a Budapesti Honvéd 323-szoros egykori válogatottja. „Néhány perc után márt egyértelművé vált, hogy a meccsnek egyetlen tétje van: mekkora különbséggel nyeri meg azt a bakonyalji gárda. Végül magabiztos játékkal győztek 34-27-re Carlos Ortega fiai, így a Zaporisshja elleni, hétvégi, idegenben esedékes találkozónak nincs tétje a behozhatatlan előnnyel vezető veszprémiek számára.”

– Így a magyar BL-részvevő már most nyugodtan készülhet az első, kieséses fordulóra.

„Mivel csoportnegyediket kapnak ellenfélként a tizenhatból a nyolc közé jutásért esedékes 60 percre, így ezt az akadályt is könnyen venniük kell. A negyeddöntő talán egy kicsit izgalmasabb lehet majd, de valóban nagy erőpróbára csak a legjobb négy között számítok.”

– Például akkor, ha a Veszprém Kölnben mindjárt összekerülne a Barcelonával?

„Ez az a rivális, akitől egy kicsit félteném Nagyot, Ilicet és társaikat. Láttam a Barcelona – PSG BL-csoporttalálkozót, amelyen a spanyolok az első félidő végére tízgólos előnyre tettek szert. A franciák játékosállománya papíron rendkívül erős, a Barcelona viszont a játékban alkotott maradandót. A spanyoloknál a jobbszélső, Thomas volt a legjobb, a Barcelona pedig az egyik legnagyobb esélyes az idei BL-sorozat végső sikerére. Az külön elszomorító volt számomra, hogy Császár Gábor neve még a PSG jegyzőkönyvébe sem került be – ez nem jó jel vele kapcsolatosan. Annál is inkább, mivel az az edző vitte őt oda, aki korábban a Chambéry együttesénél már volt a főnöke.”

– Amennyire simán nyert az MKB-MVM Veszprém a férfiaknál, annyira döcögős volt a nőknél tavaly BL-győztes Győri Audi ETO teljesítménye.

Görbicz Anita_Blog„Régi alapigazság: egy címet nehezebb megtartani, mint megszerezni! Az idei sorozatban az ellenfelek a Győrrel szemben ismételten a várakozáson felüli produkcióval állnak elő. Nyilván sokkal alaposabban készülnek, mint bármely más együttes ellen. A Krim Ljubljana is ezt tette. Igen hatékonyan védekeztek, a beálló poszt világklasszisának, Heidi Lökének az őrzését, illetve semlegesítését is jól megoldották. A Győrnek azonban van olyan erős a játékosállománya, hogy szerényebb teljesítmény mellett is képesek a Krímet és hasonló csapatokat is legyőzni.” A részben jó összteljesítmény mellett feltétlenül meg kell említeni Görbicz Anitát, aki amikor szükség volt rá, ez alkalommal is felvonultatta a rá jellemző klasszismegoldásokat.”

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.