Görbicz Anita: Megszenvedtünk a BL-győzelemért!

kezi_BL4_Görtbicz hátrapassz_JPP A gyors labdajáratásra készültek a középső birkózás helyett a győri kézislányok a BL-döntőben, s Ambros Martín edző taktikáját tökéletesen végrehajtották – mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a csapatkapitány Görbicz Anita, hozzátéve: a finálé könnyedségét egész évben megszenvedték. Ehhez Kelecsényi Ernő klubelnök hozzátette: nehezebb és értékesebb az idei BL-győzelem a tavalyinál. A vezető külön kiemelte Kovacsics Anikó és Orbán Adrienn teljesítményét.

„A tavalyi tökéletes május után teljes mértékben meg vagyok elégedve ezzel az évemmel is. Úgy számoltuk ősztől, hogy lépésről-lépésre haladunk majd, mi, játékosok is vártuk a szezon közepén a jobb formát és bíztunk abban, hogy majd a BL Final Fourra jön ki a csúcsteljesítmény. Az edzéseken és korábbi mérkőzéseken láttuk, mi maradt még bennünk, a BL-ben év közben egyáltalán nem jött a könnyed játék, sokat „agyaltunk” is rajta, rendben lesz-e az időzítés a végére – bejött és boldog vagyok miatta. Megszenvedtük egész évben a végén mutatott könnyedséget” – mondta el Görbicz Anita.

kezi_BL4_Görbicz7m_JPP

A győri csapatkapitány hozzátette: „Nem tartottunk a Podgoricától, persze a másik elődöntőben a Vardarnak szurkoltunk, de nem féltünk a kemény védekezésüktől, felkészültek voltunk. Ambros Martín utasításait száz százalékig végrehajtottuk: arra számítottunk, hogy beállóban Heidi Löke lesz a fő célpontjuk, s ezért mozgatjuk a labdát gyorsan és kihasználjuk a széleket. Löke fel volt készülve erre a hálatlan szerepre, rengeteget segített góllövés nélkül is. A legfontosabb azonban nagybetűvel a csapat volt, játékosokat nem szeretnék kiemelni.”

„Hogy új Hypo, vagyis egy új európai nagycsapat korszaka jön, ezúttal Győrben? Nagyon bízom benne, hogy így lesz. A sok döntőbéli bukás után remélhetőleg beköszöntött egy olyan korszak, amikor viszont mindig sikerül a végső győzelem, a BL-trófea egymás utáni elnyerése éveken át. Nehéz feladat, senkit se tévesszen meg az idei döntő könnyűnek látszó győzelme” – hangsúlyozta a sorozat gólkirálynője.

Kelecsényi Ernő klubelnök a műsorban így fogalmazott: „Hogy melyik volt a két egymást követő BL-győzelemből a nehezebb? Egyértelműen a mostani, megvédeni a címet. Tavaly problémamentes évünk volt, idén minden kulcsjátékosunk bajlódott sérülésekkel, csarnokcsere miatt új otthont kellett megszokni a viszontagságokkal, plusz érezhetően az egész szezonban mindenki a mi bőrünkre hajtott. Ez a második győzelem nehezebb volt és így értékesebb is.”

„A jobbik csapat nyert a BL-döntőben, s ehhez kellett a Final Fourhoz méltó játékvezetés: a jelenleg két legjobb női bíró fújt, s ők olyan mederben tartották a meccset, hogy a játszó kézilabda érvényesülhetett. Bízom abban, hogy ezzel ki is jelölték a bírói felfogás irányát: kiváló meccseket lehet játszani észrevétlen játékvezetőkkel, akik engedik a gyors, látványos játékot, ami a sportágnak a leginkább használ.”

„Két játékosunkat külön kiemelném, az elődöntő második félidejében Kovacsics Anikó játéka lendített óriásit, a fináléban pedig Orbán Adrienn magabiztos szélsőjátéka, év közbeni fejlődésének csúcsa volt fantasztikus. Ez nem véletlen: Adrienn például edzések végén leül a szögletsarokba és száz labdával próbálja a kaput eltalálni.” – mondta Kelecsényi.

Az elnök jelezte: „Nincs még vége a szezonnak, a magyar bajnoki arany sorsa sem másodlagos, sőt. Soha nem volt kérdéses, azt is szeretnénk behúzni a Ferencváros ellen, BL-döntőhöz hasonló színvonalú párharcot ígérhetek.”

(Forrás: Digi/Reggeli Start, fotók: JochaPress.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.