Göröcs János szerint kilátástalan az UTE játéka

Göröcs János portréAz Újpest akár 9-10 góllal is kikaphatott volna otthon a Pakstól; érthetetlen, miért nincs játéka a csapatnak, amely kilátástalan helyzetben van a Fradi elleni derbi előtt – véli Göröcs János, a klub ikonja. A DIGI Sport Reggeli Start című műsorának nyilatkozó Göröcs nevetségesnek tartja a himnusz játszását a magyar bajnoki mérkőzéseken.

„A vitatható tizenegyes után összeesett a csapat, de ez akkor sem magyarázat a játékra. Szinte nem voltunk a pályán, szó szerint: nem volt helyzetünk, s ha Balajcza nem védi bravúrral a paksiak további helyzeteit, akár 9-10 gólt is kaphatott volna az Újpest. Jó idő volt, jó talaj, egyénileg a paksiaknál jobb képességű játékosok fociztak, de csapatként nem működött az UTE. Nem látok előremutató jeleket, a legjobbjaink szinte nem léteztek, nem mentek fel támadásokhoz, válogatott védők szedték be a gólokat – kilátástalannak tűnik a hétvégi, Fradi elleni derbi, mert a zöld-fehérek meg revansvágyban égnek: lényegében ugyanez a keretünk verte őket 6-0-ra” – értékelte a helyzetet Göröcs János.

„A Megyeri úton játékosként töltött másfél évtizedem alatt ilyesmi nem történt. Egyetlen meccsre emlékszem, amikor két év hazai veretlenség után kis nagyképűsködés miatt kikaptunk a Pécstől 2-0-ra, ez a maximum, a megalázó vereségekből számomra. Akkor nagyon szégyelltük magunkat” – emlékezett vissza az egykori válogatott kiválóság.

„Csak jót hallottam az UTE téli felkészüléséről, hogy Törökország így, edzőtábor úgy. Azonban azt is hallottam, hogy a belga edző nem szeretett edzőmeccseket játszani. Hát ilyen nincs egy szezon előtt! Hát hol jönnek ki akkor a hibák, mert egy sima edzésen nem fognak. Érthetetlen az egész. Elől ott Kabát meg Remili: mit is mondjak, nem azok a robbanékony játékosok, akiket el tudnék képzelni belső csatárként. Az Újpest ma ívelget hátulról, nincs játék – szegény Kabát meg Remili nem tud mit kezdeni ezekkel a labdákkal” – elemezte az állapotokat a korábban klubjánál edzőként is dolgozó Göröcs.

„Én nem vagyok légiós-ellenes, de ha itthon van jobb, miért hoznak külföldit? El tudom persze képzelni, hogy azért vesznek játékosokat, mert számlázási szempontból megéri. Más magyarázatom nincs. Néhány éve hat, teljesen használhatatlan színes bőrű focistát hoztak Újpestre. Na és akkor ott a himnusz ráadásnak: himnuszellenes vagyok a magyar bajnokikon, mert minek ezt a szomorú nemzeti himnuszt lejátszani 6-8 olyan külföldinek, akik azt sem tudják, mi ez az egész. Miért nem veszi már valaki ezt észre, a világon sehol nem csinálják” – vélekedett az Újpesti Dózsa örökös bajnoka.

Forrás: DIGI Sport / Reggeli Start

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.